Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru 200 de euro poti face sapte ani de puscarie Seful DIICOT Constanta- „Site-ul gruparii din Alba Iulia ar putea fi, inca, activ"

ro

02 Aug, 2010 00:39 1969 Marime text
cap_2.jpgÎn ciuda faptului că oamenii legii le-au declarat război, mulţi români amatori de câştiguri rapide aleg să ofere spre comercializare dispozitive cu ajutorul cărora se pot asculta convorbiri telefonice. Mai mult decât atât, creatorii site-ului www.iphoneuri.000space.com oferă, „pentru numai" 200 de euro, softurile şi indicaţiile necesare pentru a descărca agenda completă a oricărui iPhone, inclusiv fotografiile sau filmuleţele, fără ca utilizatorul aparatului să bănuiască ceva.

Pagina de Internet mai sus precizată este trimisă aleatoriu celor abonaţi la diverse tipuri de servicii online (ştiri, jocuri, reclame etc.). Cei care cad în mrejele vânzătorilor şi sunt prinşi utilizând softuri ilegale pot sta chiar şi şapte ani în spatele gratiilor, după cum precizează şi magistratul Laurenţiu Bratosin, procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa. Cei care pun la vânzare aparatura cu pricina încearcă să-i prostească pe creduli prin mesaje de genul: „Fii unul dintre puţinii fericiţi de pe planeta asta care pot deţine controlul oricărui iPhone doresc", ori „Nu păstrăm nici nume, nici număr de telefon, nici adrese de e-mail. De ce această decizie? Pentru că în urmă nu cu puţin timp, peste 50 de persoane au fost reţinute pentru 24 de ore pentru că au folosit un soft de interceptare a convorbirilor telefonice". Şi pentru că 200 de euro nu sunt bani puţini, comercianţii acestor softuri oferă şi bonusuri, în speranţa că vor atrage mai muţi doritori. Mai exact, în acelaşi preţ, clienţii sunt învăţaţi cum pot porni camera video a telefonului, fără ca „victima să îşi dea seama". „Pornind camera video, veţi putea vedea în timp real exact ce se vede prin camera iPhone-ului. Stând la calculator sau de pe iPhone-ul dumneavoastră, veţi putea vedea pe cine sună, sau de cine este sunat orice utilizator de iPhone 3G 3Gs şi 4G fără ca aceştia să îşi dea seama. Softul vă permite să downloadaţi întreaga listă de convorbiri telefonice, dar vă oferă şi posibilitatea să citiţi toate SMS-urile primite sau trimise de victimă, chiar dacă aceasta le va şterge din istoria de sms-uri sau apeluri", se mai arată pe site.

www.iphoneuri.000space.com - una dintre urmele grupării din Alba Iulia?

În contextul în care cele precizate pe pagina de Internet seamănă izbitor de mult cu practicile folosite de cele 36 de persoane din Alba Iulia acuzate, în luna mai, de săvârşirea unor infracţiuni informatice şi a unor infracţiuni prevăzute de Legea nr. 51/1991, privind siguranţa naţională a României, şeful DIICOT Constanţa tinde să creadă că este vorba de aceleaşi persoane. Procurorul-şef Laurenţiu Bratosin spune că acest site ar putea aparţine celor reţinuţi la propunerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara, dar care nu a fost încă oprit. În condiţiile în care cei din Constanţa, Tulcea, Timişoara ori Braşov, pe scurt toţi românii, pot comanda aparatură ilegală pentru interceptarea convorbirilor telefonice efectuate de pe iPhone-uri, există o mare posibilitate ca Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia să fi tras la răspundere doar o mică parte din rândul celor care-şi rotunjesc conturile comercializând astfel de aparatură.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii