Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru ani de închisoare pentru Suciu şi cinci pentru Dima Fosta conducere a Ecoterm Năvodari, trimisă în judecată de DNA, condamnată

ro

04 Apr, 2014 00:00 5070 Marime text
Mircea Suciu, fost director general al SC TSP Ecoterm SA Năvodari, şi Mihal Dima, fost director economic la aceeaşi societate comercială, au fost condamnaţi. Cei doi au fost trimişi în judecată, în luna decembrie 2009, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind suspectaţi de abuz în serviciu în formă continuată dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată.
 
Ieri, judecătoarele Maria Uzună şi Eleni Cristina Marcu, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, l-au condamnat pe Suciu la patru ani de închisoare, iar pe Dima la cinci ani de detenţie. Deferiţi justiţiei în acelaşi dosar, Dinu Apăvăloaei, Gheorghe Iuruc şi Mihail Stere, asociaţi şi administratori ai unor societăţi comerciale, au fost, de asemenea, condamnaţi la câte 2,6 ani de închisoare. Gheorghe Gheorghe a fost achitat. Apăvăloaei, Iuruc, Stere şi Gheorghe au fost bănuiţi de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în forma continuată.După cum arătam şi mai sus, decizia de ieri a Curţii de Apel Constanţa este definitivă. Potrivit DNA, „în perioada 2002 - 2005, în calitate de director general, respectiv de director economic la SC TSP Ecoterm SA Năvodari, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpaţii Suciu Mircea şi Mihal Dima au avizat la plată facturi emise în fals de inculpaţii Apăvăloaei Dinu, Iuruc Gheorghe, Mihail Stere şi Gheorghe Gheorghe, facturi ce au fost evidenţiate în contabilitatea societăţii, iar ulterior achitate pentru lucrări şi servicii care în realitate nu au fost executate”.

„Prin această modalitate”, continuă procurorii Anticorupţie, „a fost cauzat societăţii Ecoterm un prejudiciu în sumă de 2.166.324,79 de lei, aducându-se avantaje patrimoniale societăţilor SC Adems SRL, SC Stemirom SRL, SC Geserom Internaţional SRL, SC Somseri SRL, SC GNP Internaţional SRL şi SC Tomilec SRL şi inculpaţilor Apăvăloaei Dinu, Iuruc Gheorghe, Mihail Stere şi Gheorghe Gheorghe”. „De asemenea, în perioada 2002 - 2005, inculpaţii Apăvăloaei Dinu, în calitate de asociat şi administrator la SC Adems SRL Paşcani, Iuruc Gheorghe, în calitate de asociat şi administrator la SC Geserom Internaţional SRL, Mihail Stere, în calitate de asociat şi administrator la SC Stemirom SRL, şi Gheorghe Gheorghe, în calitate de asociat şi administrator la SC GNP Industrial Serv SRL, au emis în fals facturi fiscale în care au atestat în mod nereal că au efectuat lucrări şi servicii către SC TSP Ecoterm SA, fapt care i-a ajutat pe inculpaţii Suciu Mircea şi Mihal Dima să facă plăţi nejustificate şi neîntemeiate către societăţile administrate de cei patru inculpaţi”, potrivit DNA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii