Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:31 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Papuci confiscaţi în Biroul Vamal Constanţa Sud

ro

10 Mar, 2012 03:51 764 Marime text

Ieri, lucrătorii vamali constănţeni au descoperit şi reţinut papuci de plastic susceptibili a fi contrafăcuţi, în valoare de aproximativ 48.000 de euro, ca urmare a unui control amănunţit efectuat asupra unui container sosit din China, cu destinaţia Republica Moldova.

Acţionând în baza analizei de risc, lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, aflaţi în exercitarea atribuţiilor prevăzute prin lege, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui container sosit din China, cu destinaţia Republica Moldova. În urma controlului vamal efectuat asupra containerului, au fost descoperiţi papuci de plastic marca Crocs, în valoare totală de aproximativ 48.000 de euro, mărfuri susceptibile a aduce atingere asupra drepturilor de proprietate intelectuală a mărcii respective.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005, privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile susceptibile a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ti-a placut articolul?

Comentarii