Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pagubă de 100.000 de lei Un magazin din centrul municipiului Constanţa, jefuit contra-cronometru de persoane mascate (galerie foto+video)

ro

12 Jan, 2016 00:00 4112 Marime text


Jaf ca-n filme, în centrul Constanţei, în zorii zilei de luni. Patru persoane au spart magazinul de cosmetică - parfumerie „Amy Sery”, aflat lângă Tomis Mall, sustrăgând tot ce le-a picat în mână. Pagubă a fost de 100.000 de lei, iar făptaşii (care au purtat cagule şi mănuşi) au acţionat cât ai zice peşte.

Totul nu a durat decât două minute! Au fost patru persoane, care, potrivit proprietarei magazinului amplasat pe strada Ştefan cel Mare numărul 51-53, Serian Osman, au golit incinta. Cele petrecute au fost înregistrate pe camerele video de interior şi se observă cum primul care intră are ceva în mână, probabil un levier, cu care se poate să fi forţat uşa. Făptaşii au folosit saci şi genţi. Ieşeau încărcaţi şi se întorceau imediat cu mâinile goale.

„Ieri dimineaţă (n.r. luni dimineaţă), în jurul orei 3.50, m-au sunat de la firma de pază cu care eu am contract, că avem o spargere la magazin. Când am ajuns, am găsit magazinul golit de marfă. Am intrat şi am dat drumul la camere, că noi avem numai pe interiorul magazinului. Astfel, am văzut cum au intrat patru inşi. Cu cagule, mănuşi şi saci. Au golit. Au umplut zece saci din aceia mari, cât un tomberon. Se duceau cu ei plini până la uşă şi se întorceau cu altul gol. Motiv pentru care am crezut - şi sunt convinsă - că erau cu o maşină. Pentru că totul s-a petrecut rapid, în două minute, după cum am văzut pe cameră. În privinţa pagubelor, acestea se ridică la suma de 100.000 de lei. De la cosmetice nu au furat decât foarte puţin. Au luat preponderent de la parfumerie. S-au încadrat în două minute. De ce au fugit după acest interval nu ştiu. Când am venit eu la magazin, am observat că strada era foarte luminată. În capătul străzii, e staţie de taximetre, dar nimeni nu a văzut nimic, nimeni nu vrea să vadă nimic. Nu vrea să fie niciun fel de martor. Tuturor le e teamă. Nu ştiu de ce. E o situaţie urâtă, care îmi lasă impresia că s-a pierdut controlul. Sunt şocată, credeţi-mă. Sunt în acest spaţiu, pe strada Ştefan cel Mare, de 23 de ani “, a declarat Serian Osman, proprietara magazinului spart.

„Poliţiştii secţiei 3 au deschis o anchetă şi un dosar penal în rem în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor”, a declarat Carmen Şerbănescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa.

Proprietarii magazinului dețin și sala de fittness de deasupra
Potrivit datelor actuale de la Registrul Comerțului, firmă pe care funcționează magazinul, SC Amy Sery SRL a fost înființată în anul 1993. Firma este deținută din 2013, de Osman Amir, născut în 1981 în Constanța și Osman Serian, născută în 1957 în satul Izvoru Mare. Ambii parteneri de afaceri sunt și administratorii firmei care are ca obiect principal de activitate „Activităţi ale centrelor de fitness “.
La finele anului 2014, firma cu doar un salariat declara un profit de 296.127 de lei, raportat la o cifră de afaceri de 765.382 de lei. A fost primul an, începând cu anul 2011, când firma declara profit și nu pierderi.

Anul trecut, Osman Serian s-a asociat într-o altă firmă - Osman Medical SRL. Amir Osman mai este însă asociat și administrator în: Energy Fitness Center SRL, Osman Medical SRL și Înainte SCM SRL.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii