Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Pacienţii sunt inventivi“ Un vârstnic s-a aruncat în gol de la etajul trei al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Techirghiol

ro

23 Jan, 2015 00:00 1726 Marime text
Un pacient s-a aruncat, în cursul dimineţii de ieri, de la etajul trei al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Techirghiol. Bărbatul de 60 de ani era internat acolo din noiembrie 2013. A reuşit să deschidă fereastra de pe casa scărilor, care nu avea mâner, tocmai pentru a fi prevenite astfel de evenimente. Un echipaj SMURD l-a transportat pe bărbat la Spitalul Județean Constanța.
 
În urma căzăturii, acesta a scăpat cu viaţă. În schimb, are numeroase fracturi la membrele superioare şi inferioare şi este suspect de fractură de bazin. Este ținut sub observație în secția de Terapie Intensivă.
 
„Una dintre infirmierele de serviciu a sesizat căderea pacientului pe platforma de la intrarea în corpul B de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Techirghiol. Imediat a fost anunţat Serviciul de Ambulanţă, dar şi Poliţia. Primul ajutor i s-a acordat prin personalul specializat din centru. Bărbatul care s-a aruncat de la fereastra de pe casa scării era sub tratament psihotrop şi în evidenţe la psihiatru, care îi făcuse o reevaluare chiar pe 17 ianuarie. A deschis geamul de pe casa scării, deşi nu avea mâner, tocmai pentru a preîntâmpina astfel de situaţii. Dar a avut nişte ustensile şi a putut să îl deschidă. Oamenii sunt extrem de inventivi. S-a dispus desfăşurarea unei anchete administrative. Or să se identifice şi alte soluţii de prevenire a unor astfel de situaţii, dar nicidecum gratii, pentru că nici standardele nu permit şi apoi centrele sunt deschise, beneficiarii au o oarecare libertate, nu sunt centre de penitenţă“, a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.
 
În urma evenimentului, au fost anunţaţi curatorul şi fost soţie a bărbatului. Acesta se află în afara oricărui pericol.
 
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa au demarat o anchetă administrativă. Oamenii legii au început cercetările pentru a stabili împrejurările în care s-a desfăşurat evenimentul.
 
La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Techirghiol, 90 de persoane beneficiază de asistență - 72 de persoane în corpul B şi 18 în corpul A. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii