Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omul legii este cercetat, printre altele, şi pentru şantaj Ce avere are şeful procurorilor din Ialomiţa (documente)

ro

22 Jan, 2014 00:00 2821 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Secţia de Combatere a Corupţiei au anunţat, ieri, începerea urmării penale faţă de Cristian Hristescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa. În sarcina acestuia s-a reţinut săvârşirea următoarelor infracţiuni concurente: şantaj, trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Organele de anchetă susţin că, „în perioada 19 mai 2013 - ianuarie 2014, învinuitul Hristescu Cristian, uzând de prerogativele conferite de funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, l-a constrâns, prin ameninţare, pe un administrator al unei societăţi comerciale din Slobozia, să îi livreze „cu discount” materiale de construcţie necesare finalizării imobilului personal pe care îl deţine pe raza judeţului Ialomiţa”. „Materiale de construcţie, precum şi manopera unor lucrări pentru edificarea aceluiaşi imobil au fost pretinse şi primite şi de la un alt administrator de firmă.

În acest sens, învinuitul Hristescu Cristian a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în scopul evitării instituirii unor măsuri asigurătorii şi dispunerii unei soluţii favorabile într-un dosar penal în care administratorul şi societatea acestuia au calitatea de învinuiţi. În cursul lunii aprilie 2013, învinuitul Hristescu Cristian, cu intenţie, i-a determinat pe doi poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Feteşti, judeţul Ialomiţa, să nu aplice măsurile legale, respectiv constituirea unui dosar penal cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de conducere a unui autoturism pe drumurile publice faţă de o persoană  care avea în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, conform DNA. Oamenii legii mai spun că, „urmare a acestui fapt, cei doi poliţişti nu au dat curs actelor de instigare exercitate de procurorul Hristescu Cristian, acesta din urmă i-a constrâns, ameninţându-i cu mutarea de la locul de muncă, în scopul finalizării favorabile a dosarului respectiv, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Feteşti”.

Cristian Hristescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, are, din 2007, conform declaraţiei de avere completate în 2012, o jumătate dintr-un teren intravilan în suprafaţă de 600 de metri pătraţi, o jumătate dintr-un apartament situat în Slobozia, în suprafaţă de 120 de metri pătraţi, bun dobândit prin credit, un automobil marca Mercedes, fabricat în 2009, şi un Opel Astra, fabricat în 2010, ambele autoturisme fiind cumpărate. Şeful procurorilor din Ialomiţa avea, din 2008, datorii către Banca Transilvania în valoare de 25.000 de lei, scadenţa fiind în 2013. Cristian Hristescu a declarat un venit anual în valoare de 124.704 lei, în timp ce soţia sa, angajata unei bănci din Slobozia, a încasat 50.000 de lei. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa nu are interese, conform propriilor declaraţii. Menţionăm că în declaraţia completată în 2011, Hristescu a consemnat că, în 2009, avea datorii către Banca Transilvania 15.000 de lei, cu scadenţa în 2012.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii