Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omolog bulgar, cercetat şi el Află când începe procesul celor cinci gardişti acuzaţi de corupţie

ro

21 May, 2012 02:29 1901 Marime text

garda-sediuGardadecoasta1.jpg„După constatarea făcută, agentul de poliţie de frontieră P.C. a înmânat documentele lucrătorului de poliţie de frontieră bulgar, făcându-i semn investigatorului DGA şi spunându-i să discute cu colegul său bulgar pentru rezolvarea situaţiei"

Dosarul celor cinci agenţi ai Gărzii de Coastă, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa, la sfârşitul săptămânii trecute. Cauza penală a primit numărul unic 5839/118/2012, iar conform Portalul instanţelor de judecată, lista inculpaţilor este deschisă de Gabriel Trandafir şi continuă cu Valentin Şoldan, Cristian Ionuţ Ene, Daniel Ion Pascu şi Cristian Penescu, toţi desfăşurând activităţi în Grupul de Nave Mangalia.

Garda-GrupuldeNaveMangalia.jpg

Conform unor date ale Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Constanţa, cercetările au început în cursul anului 2010, ca urmare a sesizării cu privire la faptul că unii lucrători de poliţie de frontieră permit, în schimbul unor sume de bani, intrarea/ieşirea în/din ţară a unor cetăţeni care nu îndeplinesc condiţiile legale. „Buba" s-a „spart", în seara zilei de 26 iunie, în jurul orelor 21.00, când un ofiţer DGA - investigator autorizat în cauză - s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, pentru a ieşi din România cu destinaţia Bulgaria. „În urma controlului specific, agentul de poliţie de frontieră P.C. a constatat că investigatorul nu poseda procură specială pentru ieşirea din ţară din partea proprietarului autoturismului pe care îl conducea, iar autoturismul avea inspecţia tehnică periodică expirată. După constatarea făcută, agentul de poliţie de frontieră P.C. a înmânat documentele lucrătorului de poliţie de frontieră bulgar, făcându-i semn investigatorului DGA şi spunându-i să discute cu colegul său bulgar pentru rezolvarea situaţiei", conform celor de la Anticorupţie. Tot potrivit aceloraşi surse, „poliţistul bulgar M.S. a lăsat să se înţeleagă că aşteaptă ceva în schimbul documentelor, moment în care ofiţerul DGA i-a înmânat suma de 70 de euro". „După primirea banilor", continuă organele de anchetă, „M.S. i-a restituit documentele şi l-a lăsat să intre în Republica Bulgaria. În momentul intervenţiei procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa împreună cu lucrătorii DGA, poliţistul de frontieră bulgar a încercat să fugă de la faţa locului, bruscându-l pe unul dintre ofiţerii DGA, fapt ce a făcut necesară imobilizarea şi încătuşarea lui". Primul termen de judecată a fost fixat de Tribunalul Constanţa pentru data de 7 iunie. Cei cinci poliţişti sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie, în stare de libertate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii