Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial, de la DNA Ana Maria Pătru, președinte AEP, sub urmărire penală

ro

15 Nov, 2016 18:52 2168 Marime text
Imagini pentru directia nationala anticoruptieProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Pătru Ana Maria, președinte al Autorității Electorale Permanente, iar la data faptelor vicepreședinte al aceleiași instituții - funcție cu rang de secretar de stat, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de trafic de influență şi două infracțiuni de spălarea banilor.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe ce conturează următoarea stare de fapt: „în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Pătru Ana Maria, în calitate de vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente (A.E.P.) – funcție cu rang de secretar de stat - a pretins, iar în anul 2009 a și primit de la reprezentanţii unei societăți comerciale, suma de 210.000 euro reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în mun. Bucureşti. În schimb, aceasta a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de acea societate cu A.E.P., precum şi că va susţine societatea să  obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.
 
În cursul anului 2009, suspecta Ana Maria Pătru a disimulat proveniența sumei de  210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operații comerciale între mai multe societăți comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă și o firmă controlată de Ana Maria Pătru prin soțul ei.
 
În cursul anului 2011, tot în calitate de vicepreședinte al A.E.P., suspecta Pătru Ana Maria a pretins de la reprezentanţii aceleiași societăți comerciale contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, în schimbul promisiunii că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu A.E.P. De asemenea, suspecta a promis că va susţine societatea să  obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.
 
În cursul anului 2011, în aceeași calitate de vicepreședinte al A.E.P, suspecta  Pătru Ana Maria a pretins şi a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audiență, fapt care s-a și întâmplat la scurt timp de la intervenția Anei Maria Pătru. Cu banii proveniți din cele două fapte de trafic de influență descrise anterior a achiziţionat un autovehiculul marca Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar și beneficiarul real al bunului cumpărat, în același an, Pătru Ana Maria a înmatriculat autovehiculul pe numele unei alte persoane”.
 
I s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
         
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii