Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:23 26 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ofertă educaţională din partea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

ro

05 Mar, 2012 00:50 741 Marime text

În luna februarie 2012, o echipă formată din funcţionari publici cu statut special din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, a desfăşurat o campanie de prezentare şi promovare a ofertei educaţionale a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, constând în informarea elevilor din instituţiile de învăţământ de pe raza municipiului Constanţa, municipiului Medgidia şi a localităţilor limitrofe, respectiv Castelu, Poarta Albă şi Murfatlar.

Oferta educaţională a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor este de aproximativ 370 de locuri în instituţiile de învăţământ proprii şi în sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională care formează funcţionari publici cu statut special pentru sistemul administraţiei penitenciare, astfel:

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", prin intermediul Facultăţii de Poliţie asigură formarea iniţială a ofiţerilor de penitenciare, în domeniul fundamental „Ştiinţe juridice"/studii universitare de licenţă în domeniul „Drept", specializarea „Ordine şi siguranţă publică".

Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul" Bucureşti organizează studii universitare de licenţă, cu durata de trei ani, cu specializările „Psihologie - informaţii" şi „Studii de securitate şi informaţii".

Institutul Medico-Militar, Bucureşti organizează cursuri în specializările medicină, medicină dentară, respectiv farmacie.

Academia Tehnică Militară, Bucureşti formează ofiţeri de logistică şi ofiţeri specialişti din serviciul tehnico-ingineresc, locuri disponibile pentru sistemul penitenciar fiind în cadrul Facultăţii de Sisteme Electronice şi Informatice Militare şi Facultăţii de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament.

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu", Sibiu, oferă studii de specialitate pentru formarea ofiţerilor de penitenciare, în domenii de licenţă: Ştiinţe Militare şi Informaţii, specializarea Management economico-financiar (Finanţe-contabilitate), Ştiinţe administrative, specializarea Administraţie publică (Intendenţă).

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I", Piteşti asigură formarea şi pregătirea de specialişti pentru sistemul penitenciar, pentru specializările: auto, tehnică de comunicaţii, operare şi mentenanţă echipamente informatice, construcţii sau bucătar.

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna asigură selecţionarea şi şcolarizarea agenţilor de penitenciare, prin cursuri cu durata de un an.

Ti-a placut articolul?

Comentarii