Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oameni ai legii, complici cu hoţii de combustibil Un angajat al IPJ Constanţa şi un poliţist comunitar din Ovidiu, arestaţi preventiv! (documente)

ro

08 Jul, 2014 00:00 2651 Marime text
Doi dintre cei şase arestaţi preventiv în cazul furtului de combustibil din conducte sunt poliţişti. Unul dintre suspecţi este agent la serviciul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Ovidiu, iar celălalt este poliţist local în aceeaşi localitate. Amândoi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile şi sunt acuzaţi de complicitate la furt şi favorizarea infractorului, pentru că i-ar fi anunţat pe ceilalţi patru membri ai reţelei când se făceau razii ale poliţiei, pentru ca aceştia să poată acţiona liniştiţi atunci când furau din conductele Conpet.
 
Laurenţiu Cicorschi este agent principal în cadrul Poliţiei oraşului Ovidiu. Conform declaraţiilor de avere din anii 2011 şi 2012, poliţistul arestat preventiv deţine o casă de 1.500 mp în Lumina, dobândită prin donaţie în anul 2011, dar şi un teren agricol de două hectare, cumpărat în acelaşi an. El mai are un autoturism Skoda Fabia, cumpărat în urmă cu zece ani. Laurenţiu Cicorschi a contractat în anul 2008 un credit bancar în valoare de 26.000 de lei şi are un salariu anual de 22.800 de lei, ca angajat al IPJ Constanţa.
 
Angajatul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa (IPJ) a fost suspendat din funcţie, după ce instanţa a emis pe numele său mandat de arestare preventivă. Prin vocea purtătorului de cuvânt, Bogdan Păduraru, IPJ Constanţa se dezice de astfel de comportamente ale angajaţilor săi şi va conlucra cu structurile abilitate pentru prevenirea faptelor de corupţie în rândul poliţiştilor.
 
Al doilea poliţist arestat este Aurel Lupu. Acesta este angajat al Primăriei oraşului Ovidiu, ca agent comunitar în cadrul Poliţiei Locale. Lucrează aici din anul 2012.
Amintim că ofiţerii Serviciului Investigaţii Criminale, ai Serviciului de Ordine Publică, ai Serviciului de Acţiuni Speciale şi ai Poliţiei Oraşului Ovidiu, din cadrul IPJ Constanţa, au depistat, vineri noapte, în flagrant, trei persoane în timp ce sustrăgeau cu o instalaţie artizanală, dintr-o conductă, peste două tone de produs petrolier.
 
Ulterior, poliţiştii au efectuat, sâmbătă dimineaţă, 17 percheziţii la domiciliile mai multor persoane, despre care existau indicii că ar fi sustras produs petrolier din aceeaşi conductă. În urma verificărilor, au fost găsite şi ridicate peste trei tone de produs petrolier, care era depozitat în mai multe recipiente, şi o instalaţie artizanală. Şase persoane au fost reţinute şi, ulterior, arestate preventiv în acest dosar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii