Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O zi tristă pentru pompierii ISU „Dobrogea“ Rămas-bun, colonel (r) Dumitru Abagiu! (galerie foto)

ro

04 Feb, 2015 00:00 2593 Marime text
Colonelul Dumitru Abagiu a fost înmormântat, ieri, la amiază, la Cimitirul Municipal Constanţa.
 
Au venit să îl conducă pe ultimul drum familia, fostul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, col. Viorel Jianu, sute de foşti colegi, angajaţi ISU „Dobrogea“, dar şi prieteni şi multe persoane care nu l-au cunoscut personal, dar au vrut să îi spună „Bun-rămas!“.
 
Colonelul Abagiu a fost înmormântat cu onoruri militare. În memoria lui, jandarmii au executat mai multe salve.
 
Dumitru Abagiu s-a născut la data de 14 februarie 1953, în localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa, într-o familie de oameni gospodari, în mijlocul căreia a fost înconjurat de multă dragoste şi de la care a primit o bună educaţie, moştenind nu numai cinstea şi omenia, ci şi respectul pentru muncă, subliniază, într-un comunicat, Biroul de presă al ISU „Dobrogea“.
 
După absolvirea şcolii elementare şi a liceului, se înscrie, în anul 1971, la Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu“ Sibiu, Arma Pompieri, iar în anul 1974, este numit în funcţia de locţiitor comandant de companie şi inspector II la Grupul de Pompieri al judeţului Argeş.
 
În calitate de ofiţer activ, s-a remarcat prin pregătire, seriozitate şi simţ de răspundere, fiind permanent la înălţimea încrederii ce i s-a acordat în funcţiile pe care le-a ocupat. Ca urmare, a fost numit comandant pluton II şi locţiitor comandant de companie la Grupul de Pompieri al municipiului Bucureşti (1976-1978), apoi locţiitor comandant companie şi comandant companie la Grupul de Pompieri al judeţului Constanţa (1978-1983).
 
Ulterior, în perioada 1983-1985, a studiat la Academia de Înalte Studii Militare, şi, pe baza rezultatelor foarte bune obţinute, este promovat, în anul 1985, ca ofiţer principal I şi inspector II la Grupul de Pompieri al judeţului Constanţa şi, în anul 1987, devine şef de stat major, funcţie pe care a deţinut-o până în anul 2001.
 
Timp de trei ani, a fost comandant al Brigăzii de Pompieri „Dobrogea“ a judeţului Constanţa, iar din 2004, a ocupat funcția de adjunct al inspectorului-şef, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, până în februarie 2008, când s-a pensionat.
 
Din funcţia de comandant, și-a făcut cu cinste, pricepere şi devotament datoria şi a manifestat grijă faţă de subordonaţi. Nu se pot uita calităţile sale de militar şi nici calităţile umane, apropierea de oameni, calmul cu care rezolva problemele apărute şi spiritul de solidaritate faţă de cei cu care a lucrat.
 
Puterea de muncă, pregătirea profesională şi, nu în ultimul rând, diplomaţia sa au contribuit la mersul spre mai bine al instituţiei.
Dumitru Abagiu a fost cel mai tânăr ofiţer din cadrul ISU avansat la gradul de colonel, la doar 40 ani, şi primul ofiţer care a ocupat funcţia de adjunct al inspectorului-şef imediat după formarea ISU Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii