Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O simplă bănuială" Steaua afaceristului Bosînceanu se stinge în Arestul Poliţiei Constanţa

ro

25 Jan, 2012 02:30 2906 Marime text
Bosanceanu_George_Bosanceanu.jpgTribunalul Constanţa, în completul prezidat de judecătoarea Iulia Cezara Suciu, a emis, în după-amiaza zilei de ieri, mandat de arestare atât pentru afaceristul constănţean George Vergiliu Bosînceanu, cât şi pentru Adriana Ciocoiu, pentru o perioadă de 29 de zile. Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanţa.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au informat, la sfârşitul anului trecut, că în colimator sunt cercetaţi învinuiţii Florin Motoi, George Vergiliu Bosînceanu, Ionela Ramona Marin, Adriana Ciocoiu şi persoanele juridice SC Domip Turism Histria SRL Mamaia, SC Bos Per Scorillo Star SRL Mamaia, SC Best Bos Per Scorillo SRL Constanţa. Aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control, dar şi fapte de evaziune fiscală. În acest dosar, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus, la solicitarea Primăriei Municipiului Constanţa, restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii presupuselor infracţiuni mai sus amintite, iar, pe cale de consecinţă, desfiinţarea construcţiei situate în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, Hotel Histria, din stadiul în care se găseşte în prezent până la stadiul constatat în anul 2008. La momentul constatărilor iniţiale ale inspectorilor autorităţii publice în domeniul disciplinei în construcţii s-a constat că se dispusese sistarea lucrărilor neautorizate la hotelul respectiv.

Inspectorii au dispus sistarea lucrărilor


„La dispunerea măsurii procesual penale s-a avut în vedere că învinuiţii au procedat la edificarea mai multor imobile sau extinderea celor existente fără a avea autorizaţie de construcţie sau prin depăşirea autorizaţiei existente, în condiţiile ignorării cu rea-credinţă a elementelor de legalitate, siguranţă tehnică şi tehnologică, astfel cum s-a stabilit în urma efectuării unei expertize tehnice judiciare privind construcţiile civile, apoi, deşi inspectorii Inspecţiei de Stat în Construcţii şi cei ai Primăriei Municipiului Constanţa au dispus sistarea lucrărilor, executarea acestora a fost continuată ilicit", se mai arată în informarea procurorilor. În scurt timp, mai multe echipe au pus la pământ construcţia aparent ilegală. După cum arătam şi în ediţiile trecute, la începutul acestui an, Bosînceanu figura ca asociat în trei firme: Domip Turism Histria, Gec Bos Histria şi Bos Per Scorillo Star. Bos Per Scorillo SRL şi-a deschis porţile în 2005, cu activitatea hoteluri şi cu sediul pe strada Străjerului nr. 56, unitatea fiind administrată de Tudorel Toma. În anul 2006, SC Bos Per Scorillo SRL a deschis un punct de lucru la Hotelul Histria, iar în 2009, Bosînceanu se retrage din afacere, lăsându-i locul lui Florin Motoi din satul Lanurile, comuna Bărăganu. În 2010, Vergiliu Bosânceanu înfiinţează, alături de Tudorel Toma, Bos per Scorillo Star, cu sediul în Hotel Histria camera 2, iar în februarie 2011 Toma se retrage şi este cooptat Florin Motoi. Este de aşteptat ca decizia Tribunalului Constanţa prin care a hotărât arestarea lui George Vergiliu Bosînceanu şi a Adrianei Ciocoiu să fie atacată cu apel, la Curtea de Apel Constanţa. Dus la instanţă în cătuşe, afaceristul constănţean George Vergiliu Bosânceanu le-a declarat jurnaliştilor că este de părere că a fost arestat din cauza construcţiei ilegale. Pe de altă parte, întrebat dacă încătuşarea ar avea legătură şi cu furtul de curent, Bosânceanu a răspuns că aceasta este „o simplă bănuială".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii