Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:48 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă tentativă de înşelăciune prin metoda „Accidentul”

ro

01 Feb, 2017 11:34 730 Marime text

La data de 30.01.2017, polițiștii din cadrul Secției 3 au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 66 de ani, din Constanța, despre faptul că, la ora 21.45, a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind fiul său, comunicându-i faptul că a provocat un accident rutier foarte grav și se află la spital.

Persoana necunoscută i-a dat la telefon o altă voce necunoscută, care s-a recomandat a fi doctor, precizându-i faptul că fiul ei trebuie transferat de urgență la o clinică din București, iar pentru acest lucru este nevoie să achite sum ade 40.000 de lei.

Persoana în vârstă a sesizat organele de poliție și asupra faptului că la data de 28.01.2016, ora 23.00, a fost apelată tot pe telefonul fix de către o femeie, care s-a recomandat a fi fiica ei și care i-a cerut suma de 10.000 de lei pentru a se împăca cu victimele unui accident în care a fost implicată.
 Deoarece femeia în vârstă a specificat faptul că se va deplasa la poliție pentru a sesiza aspectele prezentate, persoanele necunoscute au încheiat convorbirile în ambele cazuri.

Polițiștii au deschis o anchetă în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere penală a autorilor faptei.

 RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR CONSTĂNȚENI
              
Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii