Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă rundă de audieri la DNA Constanţa Procurorii continuă cercetările în dosarul falsificatorilor de bani

ro

30 Jan, 2015 00:00 1098 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Constanţa au continuat, ieri, audierile în cazul celor zece persoane suspectate că ar face parte dintr-o grupare infracţională organizată specializată în contrabandă cu ţigări şi plasare de monedă străină falsă.
 
Amintim că procurorii DNA au descins, miercuri, la domiciliile unor suspecţi din judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Braşov, Constanţa şi din municipiul Bucureşti. În cauză, anchetatorii au efectuat 52 de percheziţii domiciliare.

Procurorii susţin că, „în cauză, exista suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, începând cu anul 2014, au introdus din Serbia pe teritoriul României diferite cantităţi de ţigări pe care le-au distribuit în vederea punerii în vânzare pe raza mai multor judeţe, cu preponderenţă în sud-vestul ţării.

De asemenea, există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, începând cu anul 2014 şi până în prezent, au introdus în România sume importante de bani (20 000 USD), constituite din bancnote de 100 USD falsificate“.

Aceste bancnote falsificate ar fi fost puse în circulaţie pe teritoriul României, inclusiv pe raza judeţului Constanţa.

Trei dintre cele zece persoane care au ajuns la audieri, la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa sunt din Constanţa. Surse apropiate anchetei au declarat însă că persoanele din Constanţa nu erau puternic implicate în reţea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii