Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase morţi O nouă decizie în dosarul catastrofei navale din Portul Constanţa

ro

24 Jun, 2015 00:00 2703 Marime text
Judecătoria Constanţa s-a pronunţat, ieri, în dosarul comandantului împingătorului „Izvorul Mare 1“, implicat în accidentul naval petrecut în iunie 2006, în Portul Constanţa.
 
Instanţa l-a obligat pe Traian Gâlcă la plata sumei de 422.318,85 de lei, dar şi a sumei de 1.459.380 de euro către partea civilă SC Minmetal SA. Hotărârea Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Gâlcă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa - Secţia maritimă şi fluvială, prin intermediul rechizitoriului nr. 7/PMF/2006. „S-a reţinut în sarcina inculpatului Gâlcă Traian că, în calitate de comandant al împingătorului «Izvorul Mare I», în ziua de 8.06.2006, cu prilejul efectuării manevrei de deplasare a macaralei plutitoare MP 682 din dana 63 în dana 67 a Portului Constanţa, nerespectând normele de protecţie a muncii, care impuneau deplasarea convoiului împingător - macara plutitoare MP682 cu o viteza de siguranţă şi o veghe vizuală şi auditivă corespunzătoare, în aşa fel încât să permită o apreciere completă a situaţiei şi a pericolului de coliziune, a colizionat podul încărcător - descărcător nr. 2, aparţinând părţii civile SC Minmetal SA Constanţa. Acesta s-a prăbuşit peste convoi, scufundând împingătorul, şi a provocat decesul a şase persoane (două aflate pe împingător şi patru pe podul nr. 2) şi vătămarea corporală a altor două persoane“, conform magistraţilor.
 
Pe data de 3 aprilie 2012, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat definitiv pe Gâlcă la patru ani de închisoare. Hotărârea a fost definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii