Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu-şi primeşte Lexus-ul încă Strutinsky, deferit Justiţiei „ca la carte“! (rechizitoriu + referat propunere arestare)

ro

21 Apr, 2015 00:00 1705 Marime text

Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky rămâne în spatele gratiilor. Ieri, Tribunalul Constanţa a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu măsura controlului judiciar. Decizia nu este definitivă, ea fiind luată, potrivit surselor noastre, de judecătorul Leonard Iustin Bourceanu şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Amintim că, pe data de 2 martie, DNA l-a deferit Justiţiei pe Strutinsky pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Tot ieri, instanţa a respins cererea de restituire a bunurilor confiscate ca urmare a percheziţiei corporale şi a automobilului marca Lexus. Mai mult decât atât, Tribunalul Constanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 9/P/2015 din 27.02.2015 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ - DNA - Secţia de combatere a corupţiei privindu-l pe Strutinsky pentru presupusa săvârşire a infracţiunilor de: trafic de influenţă, în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de trafic de influenţă.

Rechizitoriu
​Trimitere în judecată Gabriel-Sorin Strutinsky, „trezorierul“ tandemului Mazăre – Constantinescu (document)

 
Strutinsky este cercetat într-o altă cauză pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită. Alături de omul de afaceri, în dosar, primarul suspendat al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, este cercetat în stare de arest pentru luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi conflict de interese (două infracţiuni).
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii