Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:12 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu este suficientă cunoaşterea limbii române Vrei să te angajezi la Antifraudă? Iată câteva dintre condiţiile principale!

ro

01 Apr, 2015 00:00 2120 Marime text
Cei care doresc lucreze în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, în eventualitatea organizării unui concurs de angajare, trebuie să cunoască principalele condiţii impuse de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
 
Astfel, lista condiţiilor generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999, republicată (r2), cu modificările şi completările ulterioare, pentru ocuparea funcţiilor publice, prevede următoarele cerinţe: cetăţenie română şi domiciliul în România, cunoaşterea limbii române, scris şi vorbit, vârsta de minimum 18 ani împliniţi, capacitate deplină de exerciţiu, o stare de sănătate corespunzătoare funcţiei publice pentru care candidează, atestată pe bază de examen medical de specialitate, îndeplinirea condiţiilor de studii prevăzute de lege pentru funcţia publică şi îndeplinirea condiţiilor specifice pentru ocuparea funcţiei publice.

Nu au voie să lucreze în Direcţia Generală Antifraudă Fiscală cei care au fost condamnaţi pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea. Foarte important, ANAF cere ca angajaţii săi să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu li se fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii şapte ani şi să nu fi desfăşurat activitate de poliţie politică, aşa cum este definită prin Lege.

 Citeşte şi 


Drepturi şi îndatoriri
Ce trebuie să ştii dacă te „calcă“ „procurorii“ de la Antifraudă

 
OUG nr. 91 din 23.12.2014
Ordonanţa care „închide“ afacerile micilor întreprinzători

  
Mihai Tararache
„Fiecare control va însemna pentru agentul economic sezonier, cel mai probabil o moarte subită“

 
Vacanţa de 1 Mai pe litoral, compromisă?
Nicolae Bucovală - „Aducem turişti străini, iar Antifrauda închide unităţile“ (galerie foto)


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii