Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu au vrut să se judece de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe

ro

03 Apr, 2014 00:00 1206 Marime text
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din cadrul Tribunalului Constanţa, a redeschis, ieri, dosarul în care Gheorghe Amza, fostul decan al Facultăţii de Inginerie şi Managementul Sistemelor Tehnologice (IMST) din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, este judecat pentru fapte de corupţie.
 

După ascultarea unui martor din această cauză, magistratul a amânat procesul pentru data de 23 aprilie, zi în care creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă. În acest context, judecătorul Leonard Iustin Bourcean a fost rugat de câţiva avocaţi şi inculpaţi prezenţi în sală să schimbe data următorului termen, însă magistratul nu a fost de acord. Conform procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, Amza este acuzat de luare de mită şi permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Potrivit celor de la Anticorupţie, în cursul lunii iulie 2013, Gheorghe Amza, în calitate de preşedinte al comisiei de Bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia, cu ocazia desfăşurării examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie, ar fi primit, prin intermediar, de la mai mulţi elevi participanţi la examenul de Bacalaureat, suma de 3.000 de euro şi ar fi beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din staţiunea Saturn, în cuantum de 1.863 de lei, şi a serviciilor de masă, cu titlul de mită. Facem precizarea că, pe lângă Amza, procurorii DNA au mai trimis în judecată şi alte persoane (cadre didactice, supraveghetori, dar şi un elev).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii