Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:40 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul mandat de arestare, reanalizat Ministrul Justiţiei ştie unde se află Nicuşor Constantinescu, dar nu poate să spună

ro

06 Sep, 2014 00:00 1331 Marime text


Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a atacat, prin avocatul său, cu contestaţie, noul mandat de arestare emis de Tribunalul Constanţa.


Pe cale de consecinţă, acţiunea formulată de Constantinescu, prin apărător, va fi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa. Primul termen va avea loc săptămâna viitoare. Amintim că, pe data de 4 septembrie, Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, a hotărât arestarea preventivă a lui Constantinescu pe o perioadă de 30 de zile de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive.
 
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, pe data de 25 aprilie, pentru abuz în serviciu în formă continuată. Cauza se află pe rolul Tribunalului Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, pe data de 27 mai, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al RAJDP Constanţa. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, instanţă care a emis primul mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicuşor Constantinescu.

Citeşte rechizitoriul aici.

Extrădarea, secretă 

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, conform Mediafax, dacă se ştie exact unde este Nicușor Constantinescu, în Statele Unite sau în Costa Rica, şi de ce durează atât procesul de extrădare.
 
„Procedura de extrădare este o procedură nepublică. Noi am încercat să explicăm acest lucru. Procedura de extrădare este o procedură extrem de riguroasă şi orice risc de formă sau de fond riscă să prelungească procedura sau să o anuleze. Prefer să nu fac niciun fel de comentariu atâta timp cât această procedură este supusă regimului prevăzut de lege, şi anume confidenţială, până la un anumit moment. De principiu, această procedură poate fi făcută publică în momentul în care un urmărit internaţional este reţinut de o autoritate a unui stat străin. Atunci procedura poate fi făcută publică. Până în momentul în care persoana nu este reţinută, procedura nu poate fi făcută publică, tocmai pentru a nu pune în pericol procesul în sine”, a răspuns Cazanciuc, potrivit Mediafax. „Întrebat, din nou, dacă se ştie unde este Nicuşor Constantinescu, Cazanciuc a răspuns: «Evident că avem informaţii unde este persoana, dar nu vi le pot comunica la acest moment»“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii