Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noua strategie pentru siguranţă rutieră Vom conduce maşini echipate cu „alcoolteste”?

ro

22 Apr, 2013 00:00 1413 Marime text
Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră 2013 - 2020 se află în continuare pe site-ul Ministerului Transporturilor, pentru dezbatere publică.

Conform acestui document, pentru stoparea agresivităţii rutiere, este necesară completarea legislaţiei rutiere, cel puţin cu următoarele aspecte: interzicerea folosirii dispozitivelor de detectare a aparatelor radar şi crearea premiselor pentru introducerea unor prevederi legislative privind utilizarea dispozitivului „alcolock” 2. Cele două noi posibile prevederi sunt urmate de creşterea gradului de intransigenţă a legii în ceea ce priveşte conducerea vehiculelor care circulă cu viteză mai mare decât viteza legală, prin creşterea graduală, în funcţie de cuantumul vitezei, a duratei de suspendare a permisului şi a cuantumului amenzii, dar şi de interzicere a accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu excepţia drumurilor comunale, pentru care este obligatoriu să existe avizul autorităţilor administraţiei publice locale.
Dispozitivele „alcolock” sunt folosite în depistarea conducătorilor auto care doresc să şofeze deşi au băut înainte de a se urca la volan. Dacă Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră 2013 - 2020 va fi aprobată şi se va decide instalarea acestui tip de dispozitiv, automobilele noi ar putea fi dotate cu un soi de alcoolteste, care nu vor permite permite pornirea motorului dacă şoferul este depistat că a băut înainte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii