Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Notat cu „foarte bine" la evalure Magistrat nou pentru DIICOT Constanţa

ro

16 Jan, 2012 00:00 3099 Marime text

cap_2.jpgProcurorul constănţean Ionuţ Daniel Ţucă, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, ar putea deveni noul procuror al Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Magistratul constănţean a fost declarat admis în urma verificării îndeplinirii condiţiilor legale de participare la interviul pentru funcţie, care urmează să aibă loc mâine, de la ora 10.00, la sediul Structurii Centrale a DIICOT. De menţionat că procurorul Ionuţ Ţucă a fost singurul magistrat constănţean care şi-a exprimat interesul pentru postul vacant de procuror al DIICOT Constanţa, scos la concurs la sfârşitul anului trecut. La momentul la care s-a publicat anunţul privind funcţia de la Constanţa, reprezentanţii DIICOT au anunţat scoaterea la concurs şi a altor 37 de posturi, la toate Serviciile Teritoriale din ţară, dar şi în cadrul Structurii Centrale. Conform anunţului, cererile de înscriere la examenul de admitere constând în interviu urmau să fie depuse până la data de 10 ianuarie la Biroul de Resurse Umane al DIICOT şi trebuiau însoţite de un „referat privind aprecierea activităţii profesionale a procurorului şi a conduitei acestuia, un curriculum vitae şi o mapă conţinând lucrări considerate reprezentative pentru activitatea desfăşurată până în prezent".

Trei ani fără sancţiuni disciplinare


Totodată, se preciza în anunţ că „cererile de înscriere la interviu, adresate procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, trebuie să conţină numele şi prenumele candidatului, unitatea la care îşi desfăşoară activitatea la momentul formulării cererii, vechimea în funcţia de procuror, calificativul «foarte bine» primit la ultima evaluare (raportul de evaluare va fi ataşat cererii), menţiunea că nu a fost sancţionat disciplinar în ultimii trei ani şi opţiunea/opţiunile candidatului pentru postul pe care doreşte să-l ocupe". Aşa cum am menţionat anterior, după ce procurorul Ionuţ Ţucă a fost declarat admis pentru interviu din punct de vedere al îndeplinirii condiţiilor de participare la concurs, acesta a fost programat la evaluare mâine, de la ora 10.00. Conform ultimei declaraţii afişate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, singurul interes al magistratului constănţean este reprezentat de faptul că procurorul este membru în consiliul director al Clubului Umoriştilor Constănţeni „Prăvălia cu umor". În ceea ce priveşte averea magistratului, Ionuţ Daniel Ţucă menţiona la sfârşitul anului 2010 că nu deţine în proprietate terenuri sau imobile şi nici autoturisme de orice fel, bijuterii sau colecţii de artă. La capitolul datorii, procurorul a menţionat un debit total de 101.000 de lei, reprezentând două credite bancare contractate în anul 2007 pentru o perioadă de zece ani. Din activitatea desfăşurată în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, procurorul a realizat un venit pentru anul 2009 de 56.079 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • AdianaMaria 25 Sep, 2018 13:50 Foarte scump la vedere Domnul Procuror Tucá Ionut,si nu stiu de ce