Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi schimbări la Vama Constanţa. Este aşteptat un director nou, din Bucureşti

ro

16 Apr, 2013 00:00 6446 Marime text
După plecarea lui Sunai Cadîr, DRAOV Constanţa a fost condusă, pentru o scurtă perioadă, de Sorin Datcu

Noi schimbări în fruntea Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa! Astfel, după câteva săptămâni de linişte, febra schimbărilor pare să cuprindă, din nou, instituţia. Mai exact, directorul adjunct al direcţiei, Florentina Ioanei, a fost detaşată pentru şase luni în fruntea Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor, postul ocupat fiind tot de director adjunct.

Potrivit unor voci din interiorul DRAOV Constanţa, Florentina Ioanei ar fi fost mutată în Bihor fără acceptul ei. Aceleaşi surse din Direcţia Regională de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa mai spun că, în perioada imediat următoare, postul ocupat de Florentina Ioane, directorul adjunct al direcţiei, va fi ocupat de un specialist din capitală, angajat al Autorităţii Naţionale a Vămilor. Dacă această ipoteză se va confirma, viitorul director adjunct al DRAOV va fi al doilea şef detaşat din Bucureşti pentru a cârmui vămile din Constanţa. Schimbările regulate ale celor care conduc atât Direcţia Regională, cât şi Direcţie Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale s-au înmulţit odată cu plecarea lui Sunai Cadîr din fruntea DRAOV Constanţa.

După cum arătam şi în ediţiile trecute, Cadîr este judecat de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României în dosarul denumit generic „Portul”, pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderare sau sprijinire sub orice formă a unui astfel de grup. Revenind la schimbările din fruntea DRAOV Constanţa, după plecarea lui Sunai Cadîr, instituţia a fost condusă, pentru o scurtă perioadă, de Sorin Datcu. Ulterior, Datcu a fost înlocuit de Marius Cosmin Berescu, consilier I la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Autoritatea Naţională a Vămilor - Direcţia Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale. După Berescu, locul la cârma Vămilor din Constanţa a fost luat, pentru şase luni, de Viorel Constantin Dima, şeful Direcţiei Judeţene pentru Accize si Operaţiuni Vamale Constanţa. Acesta mai are câteva săptămâni de mandat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii