Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi detalii din ancheta care a dus la captura-record de heroină din Iran. O decizie luată la Constanța a dus spre succes

ro

23 May, 2021 11:10 2190 Marime text


Noi date despre captura record de heroină făcută de polițiști români de la antidrog. Ofițerii au orchestrat o operațiune ultra secretă prin care au reușit să ajungă la cumpărători din vestul Europei. Anchetatorii au descoperit aproape o tonă și jumătate de heroină în port, la Constanța, dar nu au oprit transportul, ci l-au trimis pe traseul stabilit pentru a-i monitoriza pe membrii rețelei. În acest fel, au asigurat succesul flagrantului din Olanda, una dintre țările de destinație, informează digi24.ro 
 
Ancheta care i-a condus pe ofițerii români pe urma drogurilor a început în urmă cu un an, însă transportul record a fost interceptat pe 10 mai. Heroina a plecat din Iran, pe mare, spre portul Constanța în două containere.

Când vaporul cu droguri a ancorat la Constanța, polițiștii de la antidrog l-au așteptat în port. Aici au deschis cele două containere, au cântărit marfa trimisă de membrii rețelei din Iran însă nu au confiscat-o imediat.

Anchetatorii au încărcat heroina în tiruri și au lăsat-o să își urmeze traseul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Drogurile au fost trimise spre două state: Olanda și o țară care încă nu a fost divulgată. În acest fel, polițiștii de la antidrog au ajuns la cumpărători. Abia atunci au acționat.

Procurorii au identificat nouă persoane, membri ai grupării de trafic de droguri care au fost deja reținute. Este vorba despre șase români și alte trei persoane de origine străină, printre care se numără și capul rețelei.

Transportul de aproape 1 tonă și jumătate de heroină este unul record pentru țara noastră. Singurul transport mai mare din Uniune a fost oprit în Portul Rotterdam, în luna februarie a acestui an, mai arată digi24.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii