Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor, la Curte „Mai tare! Mai tare!"

ro

10 Sep, 2010 02:47 1940 Marime text
retrocedari_Nicusor_Constantinescu_057.jpgAcuzaţi de prejudicierea statului cu peste 100 de milioane de euro, protagoniştii scandalului retrocedărilor, cunoscuţi şi drept „lotul Mazăre", s-au prezentat, cu mic, cu mare, la Curtea de Apel Bucureşti, sperând într-o nouă amânare a dosarului trimis în urmă cu doi ani pe rolul instanţei de procurorii anticorupţie.

Alături de Radu Mazăre, inculpaţi celebri în dosar sunt preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, dar aşi preşedintele FC Dinamo, Cristi Borcea. Prezentă la Constanţa, unde a fost audiată într-un alt proces penal care priveşte alţi directori din Primăria Constanţa, acuzaţi de fapte de corupţie, notarul Ruxandra Luminiţa Darie nu a putut participa la propriul proces, care se desfăşoară în Capitală. Pe parcursul zecilor de minute în care judecătorul a dat de înţeles în repetate rânduri că, dincolo de excepţiile de neconstituţionalitate invocate şi de solicitările insistente de sesizare a Curţii Constituţionale, intenţionează să demareze cercetarea judecătorească, acuzaţii şi-au pierdut răbdarea. Probabil plictisit de încercările procurorului anticorupţie de a determina instanţa să dea curs cercetării judecătoreşti, Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, s-a gândit să-l bruieze pe omul legii. Nici nu apucat bine procurorul să deschidă gura, că Nicuşor striga, din spatele sălii de judecată - exact ca elevii care bruiau orele de curs, din fundul clasei - : „Mai tare! Mai tare! Nu se aude nimic!". Pus la patru ace, cu atitudine de triumfător al instanţelor din România, primarul Radu Mazăre a „defilat" la Curtea de Apel Bucureşti cu aceeaşi nonşalanţă pe care o afişează la şedinţele de consiliu local. Minutele apăsătoare se scurgeau cu greu, iar acuzaţii nu ştiau dacă aceea va fi ziua în care, în sfârşit, faptele ce li se impută vor fi sau nu citite în public. În cele din urmă, sorţii le-au zâmbit: unul dintre avocaţi a recuzat instanţa, iar procesul s-a amânat. Inculpaţii au răsuflat uşuraţi. Cel puţin, până în octombrie, când s-a fixat termenul de control.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MY MUIANOS NICUSOR C-TINESCU 10 Sep, 2010 20:49 UN ALT ESCROC CARE A UMPLUT DRUMURILE DE LA TARA IN DOBROGEA CU PLANCARTE " PIETRUIREA TUTUROR DRUMURILOR COMUNALE" ESTE ACEST ESCROC NICUSOR CONSTANTINESCU...NU A MISCAT O PIATRA IN DOBROGEA DE CAND A FOST ALES VICE...ASA A MINTIT TARANI ACESTEI TARI..SA-L ALEAGA SA-I FACA PULA MARE...