Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, scăpat pentru a doua oară de arestul la domiciliu de judecătoarea Iulia Cezara Suciu (rechizitorii)

ro

13 May, 2015 00:00 1425 Marime text
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, aproape scăpat de arestul la domiciliu! Ieri, judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, a dispus, în dosarul în care Constantinescu este judecat alături de Cristian Bogdan Zgabercea, înlocuirea măsurii preventive anterior precizată cu cea a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

În cazul în care va fi eliberat din arestul la domiciliu şi pus sub control judiciar, Constantinescu va trebui să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

Să nu exercite funcţia de preşedinte al CJC

Mai mult decât atât, tot pe durata controlului judiciar, Nicuşor Daniel Constantinescu nu va avea voie să depăşească limita teritorială a României, să comunice, direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză şi nici să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. De menţionat că tot judecătoarea Iulia Cezara Suciu i-a înlocuit lui Constantinescu, pe data de 16 aprilie, arestul la domiciliu cu controlul judiciar în dosarul în care este acuzat pentru subfinanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Cereri respinse 


În această cauză, ieri, Suciu a respins cererea lui Nicuşor Constantinescu de a i se permite întoarcerea la serviciu, dar şi ridicarea interdicţiei de a lua legătura cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale consiliului care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012).
 
Deciziile judecătoarei Iulia Cezara Suciu nu sunt definitive, ele fiind deja atacate la Curtea de Apel Constanţa atât de Nicuşor Constantinescu, cât și de procurorii DNA. 

Citeşte şi

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)


Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Vicepreşedinţii CJC, audiaţi în dosarul lui Nicuşor Constantinescu
„Ce făceaţi dacă era război? Mutaţi arhivele? Aţi făcut armata?“ (rechizitorii)


UPDATE 2. Cererea a fost respinsă
Judecătoare Iulia Cezara Suciu, recuzată de Nicuşor Constantinescu


„Procurorii din România sunt numiţi politic“. Iată ce lider constănţean face această declaraţie (rechizitoriu)

Preşedintele suspendat al CJC, amendat de judecătoarea Suciu (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii