Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu la DNA „Trebuie să plec în America. Încep bombardamentul radioactiv, stau atât cât este necesar”

ro

04 Apr, 2014 00:00 3540 Marime text
În timp ce primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, a dat startul unor proiecte privind staţiunea Mamaia, ieri, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), a mers la Direcţia Naţională Anticorupţie. Şi asta pentru că şeful CJC, aflat în prezent sub control judiciar, vrea să părăsească ţara, sens în care a adus în atenţia procurorilor o serie de documente eliberate de Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), din care ar reieşi că trebuie să meargă în Statele Unite ale Americii (SUA) pentru a fi operat. „Încep bombardamentul radioactiv, stau în America atât cât este necesar. Nu fug de justiţie şi de judecată. Problema e că este o hăituială organizată, abuzivă a DNA. (...) Eu nu pot să mă tratez, să vin şi să fac Zorro şi filme western cu maşini şi sirene prin România că aşa vrea DNA-ul”, a declarat Nicuşor Constantinescu, la intrare în sediul DNA, conform realitatea.net.
 
Mai mult decât atât, preşedintele CJC a declarat, încă o dată, că Direcţia Naţională Anticorupţie acţionează la comandă politică şi are ca scop denigrarea aleşilor PSD. „Care e scopul DNA-ului? Nu este evident?! Acela de a denigra aleşii PSD. Este o hăituială organizată, abuzivă, în toată România. Au fost oameni numiţi politic. Doamna Kovesi este înţelegerea şi pactul făcut între domnul prim-ministru Ponta şi domnul Băsescu. Da, pactul de coabitare. N-a făcut nicio afacere după cum vedeţi”, a mai spus Nicuşor Constantinescu, potrivit sursei mai sus citate. În acest context, este de menţionat aspectul sesizat de Radu Alexandru Nestor, judecător al Tribunalului Bucureşti, fost magistrat al Judecătoriei Constanţa, cel care a respins propunerea de arestare preventivă a şefului CJC. Potrivit judecătorului Nestor, Nicuşor Constantinescu ar fi purtat o serie de discuţii cu persoane „având diverse poziţii de autoritate prin care încearcă să le determine pe acestea să modifice legea privind incompatibilităţile funcţionarilor publici (legea ANI), să desfiinţeze Direcţia Naţională Anticorupţie sau să schimbe din funcţie unele persoane”. Conform DNA, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este cercetat în două dosare penale. Într-o cauză este cercetat pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Într-un alt dosar, în sarcina şefului CJC s-au reţinut şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 04 Apr, 2014 08:56 De ce trebuie sa pLeci in America?De ce nu te tratezi in Romania? CITI NU SUNT BOLNAVI, CREZI CA VEI CUMPARA SANATATEA? AI BOALA INCHIPUITA.Daca nu te lua DNA - ul nu mai aveai nimic,