Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, din nou în faţa judecătorilor (rechizitorii)

ro

11 Nov, 2014 00:00 1972 Marime text
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa s-a întors în ţară, la începutul acestei luni
 

Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a atacat, prin intermediul avocaţilor, deciziile tribunalelor din Bucureşti şi din Constanţa, instanţe care au confirmat cele două mandate de arestare emise pe numele său. Drept urmare, contestaţiile lui Nicuşor Constantinescu vor fi trimise spre soluţionare Curţilor de Apel din Bucureşti şi din Constanţa.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, primul mandat de arestare s-a emis în dosarul în care Constantinescu a fost trimis în judecată de către DNA Bucureşti pentru complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite, cât şi pentru 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite.
 
Alături de Nicuşor Constantinescu a mai fost deferit justiţiei şi Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procesul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 21 noiembrie.

Rechizitoriul poate fi citit aici.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa, instanţă care, pe data de 7 noiembrie, a confirmat cel de-al doilea mandat de arestare eliberat pe numele preşedintelui suspendat al CJC.

Rechizitoriul poate fi citit aici.

Potrivit DNA, Nicuşor Constantinescu a formulat mai multe cereri succesive prin care a solicitat încuviinţarea părăsirii teritoriului României pentru a se deplasa în Statele Unite ale Americii în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale. Solicitările au fost admise prin ordonanţele din datele de 3.04.2014, 23.04.2014, 16.05.2014 şi 20.05.2014, prin care i s-a încuviinţat părăsirea teritoriului României până la data de 5.06.2014. Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa s-a întors în ţară la începutul acestei luni.

Contre cu procurorul Andrei Bodean  

Conform procurorului Andrei Bodean, din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, Nicuşor Constantinescu a plecat din Statele Unite ale Americii pentru că autorităţile din SUA începuseră procedurile de încarcerare în Penitenciarul Buffalo, întrucât îi expirase viza de şedere, iar aceasta nu fusese prelungită. Mai mult decât atât, procurorul susţine că Nicuşor Constantinescu ar fi avut, pe teritoriul SUA, un dispozitiv de monitorizare montat la picior. Cu privire la cele mai sus precizate, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a infirmat declaraţiile procurorului DNA. Mai mult decât atât, Constantinescu a declarat că SUA îi prelungise viza până în 15 aprilie 2015.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii