Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu a pierdut la Tribunal. Din nou!

ro

14 Feb, 2014 00:00 2550 Marime text
La doar o zi după ce Tribunalul Constanţa i-a respins cererea de revocare a măsurii obligării de a nu părăsi ţara, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a ajuns în faţa aceleiaşi instanţe.
 
Concret, potrivit datelor puse la dispoziţie de portalul instanţelor de judecată, exact în ziua în care completul de judecată Drepturi şi Libertăţi (DL) F2, prezidat de magistratul Cornelia Dumitra, din cadrul Tribunalului Constanţa, a respins ca nefondată cererea mai sus precizată, pe rolul aceleiaşi instanţe a fost înregistrat un alt dosar. În această cauză, preşedintele CJC a formulat o plângere împotriva controlului judiciar, măsură dispusă de procurorii Direcţiei Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa la data de 10 februarie.

Amintim că, la data de 10 februarie, procurorii DNA au anunţat punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Nicuşor Daniel Constantinescu şi au dispus, faţă de acesta, măsura controlului judiciar. „Controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută de Noul Cod de Procedură Penală, necesară în scopul împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală. Aceasta va înlocui măsura preventivă o obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, dispusă anterior, în cursul lunii ianuarie 2014, conform prevederilor vechiului CPP, şi va intra în vigoare la expirarea acesteia (n.r. din 13 februarie)”. Şi acest dosar a ajuns pe masa magistratului Cornelia Dumitra. Ulterior deliberărilor, instanţa a respins plângerea formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu împotriva ordonanţei privind controlul judiciar dispus la data de 10 februarie. Şeful CJC a fost obligat la plata sumei de 100 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Decizia este definitivă şi a fost pronunţată în camera de consiliu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii