Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Niculescu - „Ţin mâna pe cruce. Sunt nevinovat“ Decanul Baroului Constanţa a cerut achitarea fostului şef al Spitalului Judeţean

ro

05 Apr, 2016 00:00 3279 Marime text


Judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, preşedintele Tribunalului Constanţa, a redeschis, ieri, dosarul în care medicul ginecolog Ion Niculescu, fost şef al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi al Spitalului Municipal Mangalia, este acuzat de luare de mită. În cauză este judecată şi Marcela Alexoiu, asistent-şef la Spitalul Mangalia, pentru complicitate la luare de mită şi dare de mită, cei doi fiind deferiţi Justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Ieri, atât avocatul lui Ion Niculescu, cât şi apărătorul Marcelei Alexoiu au solicitat instanţei de judecată achitarea clienţilor lor.
 
Gabriel Cornel Grigore, decanul Baroului Constanţa, a spus că întregul rechizitoriu se bazează pe supoziţii şi pe interpretarea procurorului de caz, dar şi că cel pe care îl apără, respectiv medicul ginecolog Ion Niculescu, a refuzat să primească bani.     
 
Amintim că, la finele lunii iunie 2015, Ion Niculescu şi Marcela Alexoiu au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Ulterior, cei doi au fost puşi în libertate, sub control judiciar. Potrivit unor surse judiciare, Niculescu ar fi trebuit să primească suma de 350 de euro pentru o cezariană.
 
„Stau cu mâna pe cruce, pentru că am în inimă, sută la sută, sentimentul de nevinovăţie“, a spus, în ultimul cuvânt, fostul şef al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi al Spitalului Municipal Mangalia. 
 
Judecătorul Teodor Viorel Gheorghe a stabilit pronunţarea pe data de 11 aprilie.

UPDATE 23.02.2017

Ion Niculescu şi Marcela Alexoiu au fost achitaţi definitiv de judecătorii Marius Epure şi Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa, la data de 23.02.2017.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Asta e justitie ? 05 Apr, 2016 14:32 Mana nu se tine pe cruce ci la poligraf( detector de minciuni). Acolo poate sa demonatreze daca minte sau nu. Exista medici ginecologi care sa poata treaca de poligraf ?