Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Mavrodin, în fruntea protestatarilor din Constanţa Mitingul pro-Arafat de azi, tot ilegal (galerie foto)

ro

16 Jan, 2012 00:00 2678 Marime text
protest_1.jpgAlaiul de sâmbătă şi cel de ieri au fost monitorizate atât de jandarmi, cât şi de echipajele Serviciului Rutier

Un nou miting de susţinere a medicului Raed Arafat ar putea avea loc azi, în faţa Prefecturii Constanţa. În cazul în care acesta se va desfăşura, va fi unul ilegal, dat fiind că nu are avizul Jandarmeriei şi nici al a Primăriei. Altfel spus, deşi au promis că vor obţine avizele necesare, liderii protestatarilor de la malul mării nu au derulat acţiunile necesare realizării unui miting legal. Nu este de trecut cu vederea faptul că şi ieri mai mulţi constănţeni au mărşăluit pe străzile municipiului Constanţa. Astfel, dacă unii l-au susţinut pe Raed Afarat, alţii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de preţurile carburanţilor.

Sute de oameni s-ar putea strânge, din nou, la Constanţa, pentru a-l susţine pe medicul Raed Arafat, mitingul de azi urmând a avea loc tot în faţa Prefecturii Constanţa. În ciuda faptului că sâmbătă seara liderii protestatarilor de la Constanţa şi-au luat angajamentul că azi vor conduce un miting legal, lucrurile stau cu totul altfel. protest_2.jpgPână la închiderea ediţiei, aşa numiţii susţinători ai medicului Arafat nu au înaintat niciun fel de cerere Jandarmeriei, în vederea obţinerii avizelor necesare. Şi chiar dacă ar fi făcut-o, tot nu s-ar fi încadrat în termenul legal. Dacă Jandarmeria trebuie anunţată, în mod oficial, cu două zile înainte de organizarea acţiunii, Primăria trebuie înştiinţată înainte cu trei zile. La mitingul de susţinere a doctorului Raed Arafat de sâmbătă seara şi-au făcut simţită prezenţa, iniţial, aproximativ 50 de persoane, care au mers la sediul PDL după care s-au întors în faţa prefecturii. În timp, numărul protestatarilor a ajuns la 200. Oamenii au scandat „Arafat - SMURD", „Arafat - român adevărat" şi au intonat imnul României. După o serie de discuţii între colonelul Constantin Burcuţă, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, şi Nicolae Mavrodin, cel din fruntea protestatarilor, mitingul de susţinere a medicului Raed Arafat a luat sfârşit. De menţionat că Nicolae Mavrodin a stabilit cu protestatarii ca azi, la ora 14.00, să se reunească tot în faţa Prefecturii Constanţa. Până la următoarea întâlnire, protestatarii au spus că vor face demersurile necesare în vederea obţinerii documentelor pentru autorizarea mitingului. Mavrodin a declarat pentru EVZ că protestul de sâmbătă a fost „organizat de Asociaţia Naţională a Haiducilor, al cărei preşedinte este".protest.jpg „La un moment dat, Mavrodin a plecat acasă şi după 15 minute a revenit echipat în costum alb de haiduc, încins cu brâu de piele declarând că este «căpetenia naţională a haiducilor»", mai scrie publicaţia citată. Cel puţin până la acest moment, Jandarmeria Constanţa nu a aplicat nicio sancţiune celor care au participat la mitingul de sâmbătă seara, din faţa Prefecturii. Cu toate acestea, jandarmii nu-şi pun deoparte caietul cu sancţiuni. În perioada imediat următoare, oamenii legii vor viziona toate înregistrările video de la mitinguri. Un miting aproape spontan a avut loc şi ieri la Constanţa, când mai multe persoane au mărşăluit pe străzile municipiului. Astfel, dacă unii l-au susţinut pe Raed Afarat, alţii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de preţurile carburanţilor. Alaiul a fost monitorizat atât de jandarmi, cât şi de echipajele Serviciului Rutier.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stefan 16 Jan, 2012 16:38 Ce credibilitate are acest individ Mavrodin ? Este chiar penibil , iar cei care-l insotesc sunt deplorabili !!
  • vot 16 Jan, 2012 08:31 greva generala