Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Matei, proces important azi, la Tribunalul Constanţa

ro

06 Jun, 2016 00:00 2867 Marime text


Nicolae Matei, fostul primar din Năvodari, este aşteptat azi la Tribunalul Constanţa!
 
Judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, preşedintele Tribunalului Constanţa, va analiza astăzi cererea lui Matei de deducere a pedepsei. Şedinţa de judecată este programată pentru ora 9.00.
 
 
Iniţial, prezenta cauză s-a aflat la Judecătoria Medgidia, care a declinat dosarul la Tribunalul Constanţa.
 
Amintim că, în urmă cu aproape o lună, Judecătoria Medgidia a admis cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul petent Nicolae Matei, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă, Constanţa.
 
„Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Matei Nicolae, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă, din pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare, de sub puterea MEP nr .517/2016, emis în baza SP nr. 262/2014, emis de Tribunalul Constanţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Respinge cererea de suspendare a pedepselor accesorii în perioada termenului de supraveghere, până la considerarea ca executată a pedepsei principale ca inadmisibilă.
 
În baza art. 275, alin. 3 - Cod pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în trei zile de la comunicare pentru procuror şi condamnat“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia instanţei a fost atacată la Tribunalul Constanţa de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Şi Matei a atacat decizia instanţei, care i-a anulat cererea de suspendare a pedepselor accesorii în perioada termenului de supraveghere, până la considerarea ca executată a pedepsei principale.
 
Cele două contestaţii vor fi trimise spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
De menţionat că, în luna iunie, Adriana Ispas, judecător al Curţii de Apel Constanța, a respins contestaţia procurorilor DNA Constanța formulată împotriva deciziei prin care lui Nicolae Matei i s-au dedus din pedeapsa de 1,6 ani aproape şapte luni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii