Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari, condamnat definitiv în dosarul în care a fost denunţat de Valentin Burlacu

ro

20 Feb, 2016 00:00 5296 Marime text
Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari, a fost condamnat, ieri, la 1,6 ani de închisoare, cu executare. Hotărârea este definitivă şi a fost luată de judecătoarele Cristina Eleni Marcu şi Maria Uzună, din Curtea de Apel Constanţa. De asemenea, în cauză, Nicolae Vâlcu a primit un an cu suspendare sub supraveghere.
 
În dosar, comisarul-şef Valentin Burlacu, fostul inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, actual ofițer de poliție judiciară în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, este denunțător. În primă instanţă, Nicolae Matei luase 3,6 ani. De asemenea, judecătorii au dedus din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi arestării preventive, de la 14.11.2012, la data de 17.04.2013.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, „în perioada iunie-octombrie 2012, inculpatul Matei Nicolae, primarul orașului Năvodari, i-a solicitat unui ofițer de poliție judiciară cu funcție de conducere (denunțător în cauză) să-i ofere protecție în anchetele penale care-l vizau și să intervină în aceste anchete pe care inculpatul le considera abuzive, nejustificate și motivate politic“.
 
„În schimb, la data de 18 octombrie 2012, inculpatul Matei Nicolae i-a promis ofițerului de poliție, iar la data de 25 octombrie 2012 i-a și dat acestuia două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piață de 46.160 de euro. Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, cu simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de respectivii intermediari, pentru care s-ar fi plătit 59.000 de lei. În realitate, nu s-a plătit niciun ban.
 
În acel context, la data încheierii contractelor, unul dintre intermediari, Vâlcu Nicolae, a dat, în fața notarului o declarație care nu corespunde adevărului, susținând că a primit suma de 59.000 de lei, reprezentând prețul achiziționării a două loturi de teren din Năvodari, loturi care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare autentificate de notarul respectiv. Ulterior, în fața organelor de urmărire penală, inculpatul Vâlcu Nicolae a dat declarații mincinoase. La data de 15 noiembrie 2012, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Matei Nicolae (comunicat nr. 833/VIII/3 din 15 noiembrie 2012)“, conform DNA.
 
Într-un alt dosar, Nicolae Matei este judecat la Curtea de Apel Bucureşti alături de mai multe persoane, printre ele aflându-se Corina Eugenia Jianu, fostul preşedinte al Secţiei a II-a civile a Tribunalului Constanţa.
 
Citeşte şi 
 
Procurorii Anticorupţie au „lovit“ în Tribunalul Constanţa
Preşedintele Secţiei a II-a Civilă, trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu (documente)

 
Fostul şef al IPJ Constanţa, Valentin Burlacu, aproape audiat la Curtea de Apel
 
„Jur să spun adevărul”
Comisarul-şef Burlacu, audiat în dosarul primarului din Năvodari
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii