Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mort pe o partie omologata

ro

26 Feb, 2009 03:09 1922 Marime text
Pârtia unde şi-a pierdut viaţa Mircea Mocanu, un student constănţean de doar 22 de ani, este omologată. Anunţul a fost făcut de Primăria Sinaia, ca urmare a acuzelor de neglijenţă aduse de rudele victimei.

Mai mult, Vlad Oprea, edilul oraşului, a dat poveţe cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat în staţiunile montane. „Trebuie să învăţăm toţi că muntele şi regulile acestuia trebuie respectate", a afirmat primarul. „Din păcate", a continuat acesta, „tânărul Mircea Mocanu, care a murit în acest accident, s-a abătut de pe pârtia Drumul de Vară din dorinţa de avea parte de un schi extrem, iar soarta i-a fost potrivnică". „Zona în care a fost găsit este una ce prezintă pericol", a conchis primarul. Conform asigurărilor sale, pârtia Drumul de Vară este omologată de anul trecut, din luna februarie, iar aceste pârtii sunt bătătorite şi întreţinute corespunzător. „Toate pârtiile omologate de pe domeniul schiabil din Sinaia - Drum de Vară, Valea Dorului Variantă, Valea Soarelui, Valea Dorului Sub Telescaun 1, Valea Dorului Sub Telescaun 2, Scândurari, Carp, Pârtie Începători, Papagal -  au fost marcate şi balizate de către echipa Salvamont Sinaia", a afirmat Oprea. În ceea ce priveşte situaţia tânărului constănţean care a murit la sfârşitul săptămânii trecute, primarul a adăugat că, în cazul său, „echipa Salvamont Sinaia a fost anunţată după patru ore, foarte târziu pentru a mai fi avut şansa de a fi găsit în viaţă". Mircea Mocanu a fost găsit decedat, după ce a fost prins sub o avalanşă la Cota 2000, în Sinaia. Autorităţile au ajuns la concluzia că studentul s-a abătut de pe pârtia de snowboard şi a rămas blocat pe o vale.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Asterix(Yamana Depekaymak). 26 Feb, 2009 08:52 Oare chiar baiatul a murit sambata intr-o avalanasa la Sinaia, pentru ca s-a pierdut din cauza cetii de pe "partia" drumul de vara!!! Si a intrat pe un valcel.Aveti aici doua articole cu o multime de comentarii elocvente, care expun adevarul si nu porcariile vehiculate prin presa cu "snowboarder-ul in cautare de adrenalina":http://www.derdelus.ro/2009/02/22/in-sinaia-a-murit-un-om/http://www.derdelus.ro/2009/02/24/sinaia-o-poveste-complicata/ Rezumatul ar fi: Cineva (primaria, telefericul sau cine o fi) face publicitate pentru "drumul de vara" si "carp" ca sunt partii. Si a pus si pe ele 3 placute de partii ca in Austria. Vine necunoscatorul si se da pe acolo, cum a facut baiatul ala, crezand ca sunt partii si ...moare. Acel cineva responsabil ori sa nu mai scrie ca alea sunt partii si sa scoata si primele placute, ori sa le amenajeze ca niste partii adevarate. Idiotii de la CFR au facut la un moment dat niste pliante in care ziceau si ca Valea Cerbului si valea Jepilor sunt partii... Ma gandesc ca daca altceva nu putem face, macar sa diseminam informatia pe unde putem, poate tragem un semnal de alarma. Fiti si voi mai atenyi cand dati publicitatii asfel de informatii ! verificati-le cu atentie mai intai !!!