Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mort în tragedia aviatică de la Castelu, Căpitanul comandor Ionel Ţârcă, chemat la judecată pentru stabilire paternitate

ro

18 Apr, 2014 00:00 4780 Marime text
La mai bine de un deceniu de la prăbuşirea elicopterului militar IAR 330 H Puma, aparţinând Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, în apropiere de Castelu, unul dintre cei decedaţi în accident a ajuns în atenţia magistraţilor constănţeni.
 

Este vorba despre Ionel Ţârcă, pilotul elicopterului, care a fost chemat la judecată într-un dosar ce a avut ca obiect „stabilire paternitate“. Ieri, judecătoarea Claudia Bojin, din cadrul Judecătoriei Constanţa, a constatat că Ionel Ţârcă este tatăl minorei Ioana Cătălina B., mama fetei fiind Teodora Cristina Barbu.

Decizia Judecătoriei nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa, în 30 zile de la comunicare.
După cum menţionam şi în ediţiile trecute, căpitanul comandor Ionel Ţârcă absolvise Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie „Aurel Vlaicu“ din Buzău în anul 1982. Din anul 2001, îndeplinea funcţia de comandant de escadrilă de elicoptere, în cadrul Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu. Avea la activ aproximativ 1.900 de ore de zbor şi deţinea titlul de pilot clasa I. Avea 44 de ani, era căsătorit şi avea două fiice, în vârstă de 11, respectiv 15 ani. În accident au decedat piloţii Ionel Ţârcă şi Ion Dinicu, dar şi mecanicul de bord, maistrul militar Şerban Tiberiu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii