Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modelul Metin, aplicat preşedintelui CJC Jandarmii au primit mandatul de aducere pentru Nicuşor

ro

05 Nov, 2010 02:16 2501 Marime text
cap_2.jpgPe modelul unui alt om politic constănţean care era „în negare" cu privire la ancheta ce se desfăşura împotriva lui, respectiv Metin Cerchez, Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, riscă să fie adus cu jandarmii la propriul proces în care este judecat pentru fapte de corupţie, imputate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Spre deosebire de termenul anterior, când mandatul de aducere emis de judecători pe numele lui Nicuşor s-a rătăcit pe drum, de această dată reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Constanţa au primit mandatul de aducere emis de instanţă.

mandat-nicusor constantinescu.jpgDocumentul cu pricina a fost emis de magistraţii Judecătoriei Constanţa, urmând să fie dus la îndeplinire de reprezentanţii IJJ Constanţa. Mandatul de aducere priveşte termenul de luni din procesul în care Nicuşor Constantinescu are calitatea de inculpat, fiind trimis în judecată de procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice. În dosar, lui Constantinescu i se impută un prejudiciu de circa un milion de euro. Judecătorii constănţeni au hotărât emiterea unui mandat de aducere pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa după ce, la o înfăţişare anterioară în proces, omul politic le-a adus la cunoştinţă magistraţilor, printr-o „epistolă" trimisă la instanţă prin intermediul avocatului său, faptul că nu vrea să dea declaraţii în calitate de inculpat.

S-a rătăcit pe drum

Iritaţi de procedura nou-instituită de preşedintele CJC, dar şi de faptul că, de la debutul procesului, acesta nu s-a prezentat nici măcar la un termen de judecată, instanţa Judecătoriei Constanţa, în completul format din preşedintele Ruxandra Grecu, a decis emiterea unui mandat de aducere pe numele lui Constantinescu. Acesta trebuia să fie executat pentru termenul din 18 octombrie, însă, nu se ştie cum, mandatul a fost rătăcit pe drumul dintre instanţă şi Inspectoratul de Jandarmi. În aceste condiţii, neîndeplinindu-se procedura de citare cu Nicuşor, judecătorii au fost nevoiţi să emită un nou mandat de aducere, pentru o nouă înfăţişare, fixată pe 4 noiembrie. De data aceasta, documentul a sosit în deplină siguranţă la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa, urmând să fie pus în executare luni dimineaţa, dat fiind că procesul este stabilit pentru ora 14.00. Concret, jandarmii se vor deplasa la domiciliul preşedintelui CJC şi vor duce la îndeplinire mandatul emis de instanţă, cu alte cuvinte îi vor aduce la cunoştinţă termenul de judecată, ora la care trebuie să se prezinte la Judecătoria Constanţa şi calitatea în care este citat.

Metin, baricadat în casă

Dacă preşedintele CJC va refuza să dea curs mandatului, „va fi constrâns la aceasta", după cum se arată în articolul 184 din Codul de procedură penală. În acest context, este de menţionat că Nicuşor Constantinescu nu este primul om politic din Constanţa pe numele căruia magistraţii au emis mandat de aducere. În urmă cu mai bine de un an, în luna septembrie 2009, tot reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Constanţa au fost cei însărcinaţi să ducă la îndeplinire mandatul de aducere emis de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia pe numele lui Metin Cerchez, după ce acesta a refuzat în repetate rânduri să se prezinte la audieri. În mod ilar, Metin s-a baricadat în casă la vederea luptătorilor IJJ, refuzând să dea curs mandatului emis pe numele său. Rămâne de văzut dacă şi preşedintele CJC va adopta aceeaşi atitudine la vederea jandarmilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ofiteru de servici 05 Nov, 2010 07:56 Eu unu nu cred ca acest mandat v-a fi pus in aplicare. Trebuia si o derogare de la PROTECTIA ANIMALELOR. Posibil NICUSOR sa doarma (ca in intersectia de la Capitol) dar de data asta in cotet cu fratele sau GRASUNU.
  • str 05 Nov, 2010 00:46 asta nu respecta nici o lege..le ignora pe toate si nu i se intampla nimic....oare de ce??? nu se duce in instanta...ca nu are chef,, nu raspunde nici unei solicitari a politiei..ca nu are chef....nu baga in seama nici un organ de control in institutia lui si nu le semneaza nici un document...si totusi..ma repet: de ce nu i se intampla nimic??? dece nimeni nu are curaj in tara asta sa-l constranga sa respecte si el legile tarii ca toti cetatenii???