Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mită? Anchetă pentru 50 de lei la IPJ şi la Gruparea de Jandarmi (document)

ro

21 May, 2013 00:00 2797 Marime text
Poliţiştii constănţeni, acţionând în baza unor sesizări, au surprins în flagrant, în zona „Energia” din municipiul Constanţa, mai multe persoane care sustrăgeau fier vechi.
Cu această ocazie, s-a documentat şi activitatea unui poliţist, despre care existau date că nu ar fi luat măsurile legale împotriva respectivelor persoane. Poliţistul se numeşte Costel Tănase şi este de la Secţia 4 de Poliţie Constanţa.

În urma primelor cercetări s-a stabilit că, la data de 17 mai, agentul de poliţie, fiind în serviciul de patrulare, ar fi luat fără aprobare autoturismul personal, s-ar fi deplasat pe strada Baba Novac în zona fostei societăţi „Energia”, unde ar fi primit o sumă de bani (50 de lei) de la două persoane care sustrăseseră fier vechi de la respectiva societate comercială.
În cursul cercetărilor administrative, poliţistul şi-a înaintat demisia. De menţionat că, în cauză, comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
Poliţistul acuzat că a luat banii a fost însoţit de un jandarm al Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanţa, la nivelul instituţiei derulându-se o anchetă internă în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentului. Potrivit declaraţiei de avere, document completat pe data de 8 mai 2012, Costel Tănase deţine o casă de locuit în Constanţa, titularul fiind soţia sa, conduce un VW Passat, fabricat în 2003, şi are de returnat către o bancă suma de 48.000 de euro. Din salariu, poliţistul a consemnat că primeşte anual suma de 20.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii