Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă, menţinuţi în arest de judecătoarea Emilia Ganera (rechizitoriu)

ro

28 Oct, 2014 00:00 1737 Marime text
Ieri, judecătoarea Emilia Ganera, din Tribunalul Constanţa, a constatat legalitatea şi temeinicia luării măsurii arestării preventive faţă de Mircea Băsescu şi Marian Adrian Căpăţînă.
 
În faţa completului de judecată, Mircea Băsescu a declarat că lăsarea sa în libertate nu poate fi considerată un pericol public, că nu se va sustrage şi că nu a vorbit cu niciun poliţist, cu niciun judecător şi nici cu preşedintele ţării (nr. Traian Băsescu, fratele său) pentru punerea în libertate a lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial.

 „Am creştinat copilul unor ţigani“

 „Că am creştinat copilul unor ţigani nu poate fi considerat trafic de influenţă. (...) Nu am putut să văd înregistrările (n.r. făcute de procurorii DNA). Mi se ia dreptul la apărare. Vreau să văd şi eu înregistrările. Lăsaţi-mă în arest la domiciliu să ascult înregistrările, la mine acasă, la calculatorul meu“, a mai susţinut Băsescu.

 Degeaba

 Emilia Ganera a respins, ca nefondate, cererile formulate de cei doi inculpaţi, prin apărători, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu. Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Rechizitoriul privind trimiterea în judecată a lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Adrian Căpăţînă poate fi citit aici.
 
Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 14 noiembrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii