Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minor condamnat la Constanţa, după ce a furat borseta unui procuror DNA

ro

15 Feb, 2016 00:00 2941 Marime text


 Instanţa i-a atras atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată, la finele anului trecut, a unui minor suspectat că ar fi furat un telefon mobil din mâinile unui copil. Într-un alt caz, minorul a sustras, dintr-un automobil, o borsetă care aparţinea unui procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform unor surse. Recent, Judecătoria Constanţa i-a aplicat inculpatului minor măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de trei ani şi şase luni, pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată.
 
Decizia nu este definitivă, iar în prezent dosarul se află la instanţa superioară.
 
Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru două infracţiuni de tâlhărie calificată, în stare de arest la domiciliu, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor. Conform magistraţilor, după ce a sustras borseta respectivă, minorul a deschis-o, iar în interior a găsit bani, un telefon şi legitimaţia de serviciu. În cele consemnate de Judecătoria Constanţa, legitimaţia l-ar fi speriat pe minor, care, după sustragerea borsetei, s-a întors la locul faptei, unde a abandonat geanta, nu înainte de a lua banii şi telefonul.
 
În urma cercetărilor specifice, poliţiştii au recuperat telefonul mobil.

 

Având în vedere că minorul şi-a recunoscut faptele, instanţa nu a avut nevoie decât de câteva termene de judecată pentru a închide dosarul. Ulterior deliberărilor, Judecătoria Constanţa i-a aplicat inculpatului minor măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de trei ani şi şase luni.
 
Totodată, instanţa a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, timp în care a fost obligat să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie pe raza căruia domiciliază, organ desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie, sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a municipiului Constanţa decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei.
 
Aşa cum precizam şi mai sus, decizia nu este definitivă. În prezent, dosarul se află la instanţa superioară, care va decide dacă menţine sentinţa Judecătoriei Constanţa ori dacă o va modifica.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii