Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, declarații importante, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

ro

16 Mar, 2022 00:00 2566 Marime text

 
  • Vasile Dîncu exlude varianta stagiului militar obligatoriu, precizând că unele legi trebuie actualizate, pentru că a ieșit demult această obligație a stagiului militar și nu s-a mai modificat nimic în această perioadă.
 
 
Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, s-a întâlnit ieri, 15 martie, cu ministrul apărării al Regatului Belgiei, Ludivine Dedonder, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.
 
În cadrul evenimentului, ministrul Apărării Naționale a declarat că francezii de la NAVAL Group în asociere cu Șantierul Naval Constanța au primit o nouă păsuire, până la finalul lunii aprilie, pentru a decide dacă vor semna sau nu contractul cu partea română pentru construirea celor 4 corvete pentru Forțele Navale.
 
Mai mult, ministrul Vasile Dîncu a vorbit și despre achiziția de drone militare.
 
Ministerul Apărarii Naționale intenționează să achiziționeze şapte drone de război utilizate în Irak și în Afganistan.
 

Ministrul apărării al Regatului Belgiei, Ludivine Dedonder

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu a atins și subiectul stagiului militar!
 
 Vasile Dîncu exlude varianta stagiului militar obligatoriu, precizând că unele legi trebuie actualizate, pentru că a ieșit demult această obligație a stagiului militar și nu s-a mai modificat nimic în această perioadă.
 
„Ceea ce s-a publicat în presă este o incercare a unui proiect care a fost abandonat. Era un proiect la care au participat mai multe instituții. S-au adunat încercându-se să se facă un proiect dinainte de a promova acest pachet de legi. Cam în două săptămâni cred că îl vom putea prezenta cu transparență. Proiectul de lege va ajunge în Parlamentul României. Vom discuta pe îndelete atunci când vom prezenta acest proiect, a precizat mai Vasile Dîncu.
 
Recent, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat marţi, că proiectul de lege apărut în spaţiul public privind situaţia de criză şi pregătirea unei rezerve generale în caz de război, în care să fie cuprinşi bărbaţii români între 18 şi 60 de ani, nu este de actualitate şi că ministerul pe care îl conduce va anunţa opinia publică despre proiectele sale legislative.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
LIVE VIDEO
Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, întâlnire cu omologul său belgian la baza de la Mihail Kogălniceanu

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii