Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Ministrul Apărării Naţionale, prezent la festivitatea de absolvire a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” (galerie foto)

ro

26 Jul, 2019 09:11 3322 Marime text
Începând cu ora 09:00, ministrul  Apărării Naţionale, Gabriel Leş, alături de şeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul Alexandru Mîrşu, va fi prezent la festivitătea  de absolvire a Academiei  Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, promoției 2019.

Chiriță Elena Iuliana Alexandra este șefa de promoție al programului de studii Navigație hidrografie și echipamente navale.
255 de studenti au promovat examenul de diplomă, sesiunea iulie 2019.
La Inginerie și management naval și portuar, Baciu Nicoleta Cristina ia titlul de șefă de promoție cu media generală de absolvire 9.50.

Astfel, 217 studenți la Secția Civilă, dintre care 56 femei și 161 bărbați. 38 de studenți au promovat la Secția militară, dintre care 29 la programul de studii Navigație hidrografie și echipamente navale, patru femei și 23 de bărbați pentru Ministerul Apărării Naționale și o femeie și un bărbat pentru Ministerul Afacerilor Interne. Nouă bărbați au terminat la programul de studii Electromecanică Navală pentru Ministerul Apărării Naționale.

​La festivitatea de absolvire este prezent şi Costin Răsăuţeanu, în calitate de viceprimar, dar şi Vergil Chitac, fost rector, şi Ionuţ Done, subprefect.

UPDATE 4: Gabriel Leş a ţinut un discurs în faţa absolvenţilor ANMB:

"În faţa noastră se prezintă o nouă promoţie de absolvenți ai Academiei. 38 urmează să se încadreze în structurile Forţelor Navale Romane. Aş dori să îi felicit şi pe ceilalţi 607 absolvenţi din ţară. Cea mai importantă resursă ai Armatei Romane sunt oamenii, iar cei mai pregătiţi sunt marinarii. Vor contribui din prima zi de activitate la îndeplinirea misiunilor. În cei aproape 150 de ani de existenţă, ANMB a pregătit cei mai buni oameni. Un rol important în modelarea caracterelor viitorilor marinari a avut-o şi Nava Şcoală "Mircea". Îmi face o mare plăcere să urez viaţă lungă acestui ambasador ai României. Vorbim de istoria atât de frumoasă a Marinei, dar contează şi viitorul. Ne aflăm într-o perioadă de ample schimbări în Armata României. Vreau să vă asigur că acordăm atenţia noastră pentru procedurile complexe de achiziţie. Sperăm ca în viitor să semnăm contractul pentru construcţia corvetelor militare", a spus ministrul.

UPDATE 3: "Stimate domnule ministru, dragi colegi şi părinţi. Ne aflăm în unul dintre cele mai importante momente. În numele colegilor mei, vă mulţumesc dumneavoastră, profesorilor şi instructorilor noştri. Ne-am angajat prin jurământ să fim acolo unde are ţara nevoie de noi. Acum, în cadrul festivităţii, ne luăm ramas bun de la anii studenţiei. Au trecut patru ani ca patru clipe.  Au fost ani grei, frumoşi şi plini de nostalgie", a spus Chiriţă Elena, şefa de promoţie, la ceremonia de absolvire.

UPDATE 2: Absolvenţii primesc brevetele.


UPDATE 1: Absolvenţii din anul IV primesc ordine din partea ministrului, Gabriel Leş, dar şi din partea Poliţiei de Frontieră. Slujba religioasă este oficiată de ÎPS Teodosie.    

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii