Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării a fost astăzi la Constanţa

ro

04 Apr, 2020 18:16 3574 Marime text
Ministrul apărării naționale s-a deplasat astăzi, 4 aprilie, la Constanța, pentru a se informa cu privire la stadiul lucrărilor Sistemului Medical Modular de Izolare şi Tratament.

Instalarea facilității se desfășoară conform planificării, urmând să fie finalizată partea administrativ-logistică şi apoi, în scurt timp, să fie finalizat și procesul de operaţionalizare medicală.

“Am discutat cu personalul care coordonează activitatea despre modul in care se desfășoară, problemele întâmpinate și modalitățile prin care pot să îi sprijin”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Apărării Ionel Nicolae Ciucă.

Instalarea facilității se desfășoară conform planificării, urmând să fie finalizată partea administrativ-logistică şi apoi, în scurt timp, să fie finalizat și procesul de operaţionalizare medicală.

Vreau să mulțumesc întregului personal angrenat în realizarea acestei facilități medicale. Este în continuare nevoie de efort susținut si de implicare.
Personalul medical al MApN face toate eforturile pentru a sprijini medicii și personalul auxiliar din Constanța, pentru sprijinirea spitalelor din Dobrogea în cazul unui număr mare de infectați cu noul tip de coronavirus.

Din cele 155 de paturi ale facilității medicale, Sectia de tratament pentru pacienți infectați cu COVID-19, cu forme moderate, va avea la dispoziție 55 paturi, din care șase vor fi dotate cu aparatură de terapie intensivă, pentru cazuri grave si modul de triaj și de izolare va avea amplasate peste 100 de paturi, cu logistica medicală specifică pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, care vor fi plasați în carantină.

"Este foarte important să întelegem cu toții că este un efort comun și vreau să multumesc, și pe aceasta cale, autorităților centrale și locale pentru sprijinul acordat", a mai spus Ciucă.

Sursa foto: Facebook/IonelNicolae Ciuca
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii