Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Turismului acordă 5,5 milioane de euro pentru modernizarea Delfinariului din Constanța

ro

07 Aug, 2019 17:51 1352 Marime text
Ministrul Turismului și Președintele Consiliului Județean Constanța au semnat, astăzi, contractul de finanțare pentru una dintre cele mai importante investiții pentru încurajarea turismului de pe litoral, extinderea și modernizarea Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal Știintele Naturii Constanța.
 
În următorii doi ani, vor fi construite un nou bazin de antrenamente (suprafața construită la sol de 628,70 mp, volum total 3094 mc, înalțimea apei de 5,2 m), o stație de filtre și stație de pompare (6 sisteme de filtrare, pompe, schimbătoare de căldură, sistem de dozare al ph-ului și al clorului), un spațiu administrativ (camere antrenori, cameră preparare hrană, magazie, vestiare și dușuri, toalete, atelier mecanic) și va fi montat un skimmer (dispozitiv de îndepărtare a compușilor organici pentru apa care este direcționată în bazinul de antrenament).

„Avem un program de guvernare în care investițiile sunt prioritare și mă bucur că reușim să implementăm proiectele pe care ni le-am propus. Turismul este un domeniu pentru care investițiile sunt necesare. Alături de promovare și măsuri de încurajare și susținere pentru mediul privat care activează în acest domeniu, investițiile fac parte din obiectivele Ministerului Turismului. Acum două săptămâni, am fost la Borșa, în Maramureș, unde am semnat contractul de finanțare de 22 milioane de euro pentru o pârtie de schi, iar astăzi sunt la Constanța pentru a semna o altă finanțare importantă pentru turismul de pe litoral dar și pentru comunitatea județului Constanța, respectiv modernizarea și extinderea Delfinariului. Ministerul vine cu 70% din sumă, restul va fi contribuția Consiliului Județean care este inițiatorul acestui proiect și care a întocmit documentația pentru finanțare. Aproximativ 5,5 de milioane de euro vor fi investite pentru ca turiștii dar și mamiferele marine să se bucure de un delfinariu la standarde europene. Doar în ultimi trei ani numărul turiștilor, care au călcat pragul Complexului Muzeal Știintele Naturii Constanța, a crescut cu 80%. De exemplu, în 2018, 626.000 turiști au vizitat acest obiectiv turistic Așadar, potențialul acestui punct de atracție turistică este enorm. Am fost incântat, astăzi, să aflu că președintele Consiliului Județean vrea să continue investițiile și să depună la Ministerul Turismului un proiect pentru construcția unui acvariu cu o suprafață de 3600 mp. Am fost încântat să văd interes din partea celor care înțeleg că turismului poate fi un domeniu în care investițiile sunt un câștig pentru comunitate și nu numai”, a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

În prezent, la Delfinariul din Constanța, care are o capacitate de 1200 de spectatori, există 2 bazine cu o capacitate totală de 1000 mc. care găzduiesc doi delfini (NINI și CHENCHEN), o focă( Velikis) și 4 lei de Mare (3 adulți și un pui).
Ministrul Turismului urmează ca în perioada următoare să semneze alte două contracte de finanțare pentru investiții în turism la Sibiu și la Călărași.

Sursă foto: Facebook/ Ministerul Turismului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii