Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari decoraţi de Iohannis. Printre ei şi foşti comandanţi din actuala Brigadă 9 Mecanizată Mărăşeşti Constanţa

ro

06 Dec, 2018 05:45 4283 Marime text
Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 4 decembrie a.c., mai multe decretele de decorare a unor militari.
 
Astfel, cu prilejul Zilei Naţionale a României, în semn de înaltă  apreciere pentru sprijinul acordat ţării noastre, pentru contribuţia excepţională avută la consolidarea capacităţii operaţionale a Armatei României, precum şi pentru susţinerea iniţiativelor naţionale aflate în derulare, Președintele României a conferit:
 
Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, cu însemn de pace, pentru militari, domnului general Joseph F. Dunford Jr., Preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor Statelor Majore, Statele Unite ale Americii.
Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari, domnului general Claudio Graziano, Şeful Statului Major al Apărării, Republica Italiană, și domnului general Raymond A. Thomas III, Comandantul Comandamentului Forţelor Speciale ale Statelor Unite ale Americii.

Totodată, în semn de apreciere a serviciilor excepţionale pe care le-au adus statului şi poporului român, a rezultatelor remarcabile obţinute în serviciul militar, precum şi pentru sprijinul acordat la ridicarea prestigiului Armatei României şi promovarea imaginii instituţiei militare, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de pace, domnului general-locotenent în retragere Băhnăreanu M. Neculai și domnului general de brigadă în retragere Creţu  V. Gheorghe.
 
De asemenea, în semn de deosebită apreciere pentru profesionalismul dovedit în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate,  pentru sprijinul acordat la ridicarea prestigiului Armatei României şi promovarea imaginii instituţiei militare, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de pace, domnului general de brigadă în retragere Vaida A. Cornel.
 
În semn de apreciere pentru contribuţia importantă adusă statului şi poporului român, a rezultatelor deosebite obţinute în serviciul militar, precum şi pentru sprijinul acordat la ridicarea prestigiului Armatei României şi promovarea imaginii instituției militare, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de pace, domnului general de brigadă în retragere Hanganu I. Silvestru.
 

Totodată, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă adusă statului şi poporului român, a rezultatelor remarcabile obţinute în serviciul militar, precum şi pentru sprijinul acordat la ridicarea prestigiului Armatei României şi promovarea imaginii instituţiei militare, Președintele României a conferit:
 
Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, de pace domnului general-locotenent în rezervă Bălăceanu I.Virgil, domnului general-locotenent în retragere Dumitrescu I.Victor, domnului general-locotenent în retragere Zeca P.Constantin și domnului general-maior în retragere Moroianu G.Vasile.


Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, de pace domnului general de brigadă în retragere Chioţea V. Marin, domnului general de brigadă în retragere Pană M. Ioan și domnului colonel în retragere Alexe I. Mircea-Corneliu.
 
Generalul Constantin Zeca este născut la 15 ianuarie 1949, în comuna Reviga, judetul Ialomiţa.
A fost printre altele:
1968-1976 Comandant pluton si companie infanterie la Regimentul 34 Mecanizat „Constanta”- Topraisar;
1978-1980 Sef birou operatii si pregatire de lupta la Regimentul 34 Mecanizat „Constanta”;
1981-1982 şef de stat major al Regimentului 34 Mecanizat „Constanţa”;
1982-1985 comandant al Regimentului 34 mecanizat „Constanţa”;
1985-1989 şef de stat major al Diviziei 9 Mecanizată „Mărăşeşti”- Constanta;
1989-1990 şef de stat major al Diviziei 18 Mecanizata „Decebal”- Timisoara - cu delegare de comandant de divizie;
1990-1992 şef de stat major al Diviziei 9 Mecanizate „Mărăşeşti”;
1992-1994 comandant al Diviziei 9 Infanterie Marină „Marasesti”;
1994-2000 comandant al Corpului 9 Armată „Marasesti”si loctiitor al Comandantului Marinei Militare pentru Infanteria Marina;
2000-2005 Comandant al Comandamentului Operaţional Intrunit „Dobrogea”;
La 16 martie 2005 a fost trecut in rezerva conform Legii 80/1995 si a Decretului Preşedintelui României Nr.A/S-210/2005. 

Generalul Virgil Bălăceanu are 62 de ani și a trecut în rezervă în 2013, printr-un decret semnat de președintele României de la acea vreme, Traian Băsescu.
Bălăceanu a ocupat funcții importante în unitățile militare ale armatei române precum și în structurile NATO. Acesta a fost șef de stat major la Brigada 282 ”Unirea Principatelor” din Focșani în perioada 1998-2000.

În judeţul Constanţa a fost comandant al Brigăzii 34 Mecanizată Teritorială Mihail Kogălniceanu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • florea vasile 06 Dec, 2018 07:08 felicitari domnilor generali