Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar, din Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti Constanţa, erou pentru americani. A salvat viaţa unor camarazi în Afganistan

ro

20 Nov, 2019 02:04 7841 Marime text
Recent, în cadrul unei ceremonii desfășurate în Baza Aeriană Kandahar, caporalul clasa a III-a Constantin Iosif din Batalionul 911 Infanterie „Capidava” Medgidia, unitate componentă a Brigăzii 9 Mecanizate Constanţa, a fost recompensat, de către partenerul american, cu medalia The Army Commendation C Device.

Decoraţia i-a fost acordată pentru modul profesionist în care a acționat, salvând viața camarazilor săi în Afganistan.

Veteran al teatrelor de operaţii, Constantin se află la a doua misiune într-un teatru de operaţii, de această dată alături de militarii Batalionului 495 Protecția Forței „Vulturii Negri”.
 
Ce s-a întâmplat

Pe timpul unei misiuni de consiliere privind securitatea desfășurării alegerilor prezidențiale în Afganistan, echipa condusă de către generalul de brigadă Edmond Mile Brown, comandantul TAAC-S a fost angajată cu foc de către un insurgent, la ieșirea dintr-o bază militară afgană.

Militarii americani se aflau în cadrul unui convoi al Batalionului 495 Protecția Forței „Vulturii Negri”.

Atacatorul a fost angajat imediat cu foc și neutralizat de către caporalul clasa a III-a Constantin Iosif, servant la mitralieră pe unul dintre autovehiculele MRAP.

Pentru modul în care a acționat aplicând procedurile standard de operare, militarul român a fost decorat de către partenerul american cu medalia The Army Commendation C Device, în cadrul unei ceremonii desfășurate în Baza Aeriană Kandahar.

Sursa foto: Facebook/MApN, Lt. Gabriel Chiriloiu, Plt.maj.Marius Galanton
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Cami 20 Nov, 2019 06:55 Felicitări