Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:39 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de piese Toyota confiscate în Biroul Vamal Constanţa Sud

ro

16 Mar, 2013 00:00 650 Marime text
Piese auto contrafăcute în valoare de 67.000 de euro, reţinute de inspectorii vamali constănţeni. În data de 14 martie, inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au reţinut diverse mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 67.000 euro, ca urmare a controlului efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

În data de 14 martie, inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti. Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut aproximativ 3.000 de piese auto Toyota, articole susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcii respective. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 67.000 de euro.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi ale Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii