Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de pachete de țigări de contrabandă, depistate la bordul unei nave în Portul Constanța

ro

05 Apr, 2021 12:14 1595 Marime text


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unei nave ancorate în Portul Constanța, peste 9.000 pachete cu țigări de contrabandă. Ţigaretele erau ascunse în tancul de balast al navei, la acţiune participând şi câinele poliţist Pobaza.
 
În data de 04.04.2021, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de frontieră Constanţa, acţionând în baza unor informaţii, au efectuat un supracontrol la o navă, sub pavilion Sierra Leone, sosită din direcţia Turcia.

În urma efectuării controlului, la care a participat și câinele poliţist Pobaza, specializat în detectare de tutun, au fost depistate, ascunse și nedeclarate, peste 9.000 de pachete cu țigarete.

La cercetări, s-a stabilit faptul că țigaretele în cauză au fost achiziționate dintr-un port de pe teritoriul Turciei, de către trei marinari (2 sirieni şi un egiptean) aflați pe nava acostată în port.

Întreaga cantitate de țigarete, în valoare de aproximativ 182.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii