Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de civili, angajaţi în Poliţie. Iată câţi ajung la Constanţa şi unde vor fi trimişi!

ro

30 Mar, 2016 00:00 4464 Marime text


Deşi a stârnit valuri de indignare, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) nu renunţă la iniţiativa de a angaja în Poliţie 2.500 de civili.
 
Potrivit gorj-domino.ro, cei care doresc să se înscrie la concurs trebuie, printre altele, să aibă: cetăţenie română şi domiciliul în România, cunoştinţe de limba română, atât scris, cât şi vorbit, capacitate totală de exerciţiu, să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, atât fizic, cât şi psihic.
 
Mai departe, viitorii poliţişti trebuie să aibă minimum 18 ani împliniţi, să aibă studii corespunzătoare cerinţelor postului pentru care candidează, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de Bacalaureat, să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate. De asemenea, nu trebuie să aibă antecedente penale sau să fie în curs de urmărire penală ori de judecată.
 
Alte condiţii: să nu fi fost destituiţi în ultimii şapte ani dintr-o funcţie publică, să nu fi făcut poliţie politică şi să nu fie membri ai vreunui partid, formaţiune politică sau organizaţie cu caracter politic.
 
La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, dintre cei 2.500 de civili, vor fi repartizaţi aproape 57 de oameni.
 
Foarte important! Toţi cei 57 de viitori poliţişti vor fi repartizaţi în mediul rural.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Szigky 31 Mar, 2016 09:14 Daca toti ar fi alesi dupa criteriile anuntate ar fi bine sper... dar din experienta ... nu vreau sa cred ca vor bate palma cu mici infractori de la tara.. cum se cam intampla acum.