Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:03 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Pucerea de la Siguranţa Alimentelor, trimis în judecată (document)

ro

22 Feb, 2014 00:00 1354 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au anunţat, ieri, trimiterea în judecată a lui Mihai Pucerea, fost consilier superior în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa.

Acesta este acuzat de luare de mită (11 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 acte materiale) şi spălare a banilor, toate în formă continuată. În acelaşi dosar a fost deferită justiţiei şi SC Kiraelenys SRL Constanţa (societate în cadrul căreia deţin calitatea de asociaţi fiica, respectiv soţia lui Mihai Pucerea. În sarcina unităţii s-au reţinut infracţiunile concurente de luare de mită (11 acte materiale) şi spălare a banilor, ambele în formă continuată.

Procurorii Anticorupţie spun că au reţinut următoarea stare de fapt: „în intervalul 1 noiembrie 2013 - 8 ianuarie 2014, inculpatul Pucerea Mihai, aflându-se în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ce-i reveneau în calitate de consilier superior în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa şi medic veterinar în cadrul Circumscripţiei Sanitare Veterinare Zonale Constanţa, în mod repetat, respectiv în 11 rânduri, a pretins prin intermediul unor martori şi a primit prin intermediul coinculpatei SC Kiraelenys SRL Constanţa suma totală de 193.477 de lei (echivalentul a circa 43.000 de euro), cu titlu de mită”. „Această sumă a fost primită de la patru societăţi comerciale, în schimbul eliberării de certificate veterinare necesare efectuării, de către respectivele firme, a unor operaţiuni de export sau tranzit de cereale şi furaje, în state terţe Uniunii Europene. Pentru a disimula caracterul fraudulos al primirii banilor, inculpatul a creat aparenţa încasării legale acestora, emiţând în acest sens 11 facturi fiscale în contul unor servicii pretins prestate de firma Kiraelenys SRL Constanţa, în beneficiul plătitorilor, dar neefectuate în realitate”, au conchis procurorii DNA.

Ti-a placut articolul?

Comentarii