Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:20 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Perifan şi Damu Fudulea rămân în arest. Daniel Perifan, în aşteptarea verdictului (referat propunere arestare)

ro

25 Apr, 2015 00:00 2185 Marime text
Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (CJPC), şi Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, detaşat ca specialist antifraudă fiscală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, rămân în arest.
 

Ieri, judecătoarea Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa, le-a respins celor doi contestaţiile formulate împotriva deciziei Tribunalului Constanţa, instanţă care a decis menţinerea celor doi în spatele gratiilor. Pe data de 15 aprilie, judecătoarea Marinela Mitan, din Tribunalul Constanţa, a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpaţii Perifan şi Fudulea, respingându-le, ca neîntemeiate, cererile subsidiare de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a controlului judiciar / arestului la domiciliu / controlului judiciar pe cauţiune. Perifan şi Fudulea au fost deferiţi Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa. Fostul şef al Protecţiei Consumatorilor este acuzat de dare de mită, iar Damu Fudulea este suspectat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa.
 
Mihai Perifan este fratele lui Daniel Perifan, cel din urmă fiind ginerele afaceristului Costică Zelcă.
 
Daniel Perifan este cercetat într-un alt dosar penal, acesta fiind instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Săptămâna viitoare, judecătoarea Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa, decide dacă Daniel Perifan, Florin Nicolae Geambazu şi Costel Marcel Began (toţi cercetaţi în dosar), se întorc în arest, aşa cum doresc procurorii ori rămân în libertate. Cei trei sunt suspectaţi că ar fi derulat, printre altele, mai multe achiziţii de utilaje de panificaţie, producând un prejudiciu de aproape cinci milioane de euro.
 
Referatul DNA privind arestarea lui Mihai Perifan şi a lui Damu Fudulea (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii