Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:09 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Perifan şi Damu Fudulea ar fi recunoscut tot. Acum îşi aşteaptă sentinţele (rechizitoriu)

ro

25 Jun, 2015 00:00 2107 Marime text
Judecătoarea Marinela Mitan, din Tribunalul Constanţa, a redeschis, ieri, dosarul în care Mihai Perifan, fostul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa, și Damu Fudulea, inspector în cadrul ANAF - Direcţia Generală Antifraudă, au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Potrivit unor surse judiciare, Perifan şi Fudulea ar fi recunoscut faptele aşa cum au fost ele imputate de procurori. În acest context, judecătoarea Marinela Mitan a rămas în pronunţare, cei doi urmând să beneficieze de pedepse reduse.
 
Direcţia Naţională Anticorupţie arată că „inculpatul Perifan Mihai, pe baza informaţiilor primite de la celălalt inculpat, a promis unui ofiţer de poliţie suma de 15.000 de euro, pentru ca un subordonat de-al acestuia să conducă cercetările dintr-o cauză penală pe care o instrumenta, de o asemenea manieră încât să se ajungă la o soluţie favorabilă pentru o rudă a sa și societăţile apropiate acesteia, dându-i în aceeaşi zi suma de 14.000 de euro“. „La data de 20 martie 2015, în acelaşi scop, inculpatul Perifan Mihai a remis aceleiaşi persoane suma de 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante“, se mai arată în rechizitoriu.
 
Mihai Perifan este fratele lui Daniel Perifan, ginerele afaceristului Costică Zelcă. Daniel Perifan este cercetat alături de alte persoane, într-o cauză separată, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. 

Rechizitoriu
Trimitere în judecată Mihai Perifan, fost şef al Protecţiei Consumatorilor Constanţa, şi Damu Fudulea, inspector Antifraudă (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii